Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern balear aprova els pressupostos 2012 amb greus retallades a Ensenyament

El Consell de Govern de les Illes Balears ha aprovat el Projecte de Llei de Pressupostos Generals del 2012, en el qual s'han retallat 59 milions d'euros a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.
 

El Sindicat de Treballadores i Treballadors - Intersindical de les Illes Balears (STEI-i) ha mostrat la seva oposició a les polítiques de retallades d'aquests pressupostos que suposaran, segons el Sindicat, la reducció de plantilles amb l'acomiadament de professorat interí, la manca de recursos per a l'atenció a la diversitat i la degradació de la qualitat del sistema públic d'ensenyament.


10/11/2011 11:03 Educació
També han volgut denunciar la impossibilitat de qualsevol pacte social per l'educació, ja que no es podrà fer front a les taxes d'abandonament i fracàs escolar, recordant a la institució la importància de que l'ensenyament sigui considerat com a inversió de futur, i no com una despesa.
 

"Les mesures fiscals progressives s'han de començar a aplicar a les capes de població amb més ingressos"

En la passada celebració de la Mesa Sectorial d'Educació (MSE), l'Administració Educativa va presentar les mesures del Pla de Restriccions en relació amb els Acords de Govern previstos, entre els quals es preveu la suspensió de la contractació de funcionaris interins fins el desembre del 2012, la no-cobertura de baixes o substitucions de menys de 30 dies als centres educatius o de les reduccions d'un terç de jornada.Per altra banda, també s'ha acordat deixar de pagar els dos mesos d'estiu a les persones funcionàries interines que no disposin d'una vacant de tot el curs o només pagar la part proporcional de les vacances i de la paga extraordinària als funcionaris interins substituts. L'administració preveu un estalvi de 3 milions d'euros.

L'STEI-i ha mostrat el seu rebuig cap a les mesures proposades i a la celebració de la MSE, recordant a l'Administració i al Govern de les Illes Balears, que "les mesures fiscals progressives s'han de començar a aplicar a les capes de població amb més ingressos per tal de poder continuar dotant el servei públic d'educació dels efectius que necessita per combatre el fracàs escolar i mantenir la qualitat que fins ara ha gaudit el servei públic d'ensenyament", mostrant el seu desacord en que els principals perjudicats siguin el col·lectiu d'interins "els quals disposen d'unes condicions laborals més febles i d'una contractació més precària".

El Sindicat s'ha compromès a cercar la unitat sindical i convocar juntament amb la resta de sindicats, una mobilització de tota la comunitat educativa per defensar la qualitat en l'ensenyament públic.


Per saber-ne més:

Milers de persones es manifesten a Palma contra les retallades

El STE-I considera desafortunades les declaracions de Bauzá pel que fa a propostes educatives

Mobilitzacions a les Illes contra les retallades salarials i socials

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid