Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a Gràcia sota el lema "Gent sense casa, cases sense gent"

Centenars d'activistes del moviment okupa s'han manifestat aquest dissabte al barri de Gràcia de Barcelona per protestar contra els desallotjaments i els desnonaments. Sota el lema "Gent sense casa, cases sense gent, no s'entén!", els protestants han denunciat l'expropiació prevista de sis cases del carrer Mare de Déu de la Salut que es van okupar perquè "estaven abandonades i expressament degradades".

Els participants han tallat durant un quart d'hora el trànsit a la Travessera de Dalt i han desplegat una pancarta gegant a un edifici en construcció de l'Obra Social La Caixa. Posteriorment han recorregut diversos carrers de la Vila de Gràcia i han realitzat accions contra entitats bancàries.

22/10/2011 21:45 Drets i Llibertats

El judici, el 7 de novembre

El 7 de novembre se celebrarà un judici civil en el que es demanarà el desnonament i subsegüent desallotjament de les cases i la d'una veïna que segons expliquen porta dècades vivint allà. Els afectats però no es poden presentar perquè necessiten 1.500 euros. Amb tot, creuen que "de poc serviria la nostra assistència" ja que, segons els seus termes, "res dels nostres 6 anys d'energia, vida, treball i amor té valor. El seu món és un món estèril, fet de guanys i transaccions, amb el que no podem, ni volem, dialogar".

Es tracta d'un grup de veïns de Gràcia que ocupen sis cases del carrer Mare de Déu de la Salut des de l'any 2005. En el moment en que van ser okupades "estaven abandonades i expressament degradades, amb els sostres i terres parcialment destruïts, a l'espera d'un procés d'expropiació". Durant aquests sis anys les han reconstruït " convertint­-les en llars estimades que han acollit i segueixen acollint a molta gent", manifesten.

Contra Núñez i Navarro

Els activistes han criticat els propietaris de les finques, Núñez i Navarro, a qui acusen d'estafa i d'especular amb el sòl convertint aquesta ciutat en un lloc més inhabitable. "S'amaguen darrera d'una multitud de filials, una eina més en la seva estratègia d'acumulació de guanys", sostenen i asseguren que Nuñez i el seu fill "porten dècades estafant i rebent favors a canvi del pagament de suborns a funcionaris públics i polítics de torn".

300 desnonaments al dia i 8.000 pisos buits a Gràcia

A més, apunten que actualment hi ha a Gràcia 8.000 pisos buits i al conjunt de l'Estat cada dia hi ha 300 desnonaments, mentre que molts veïns del barri han de marxar de casa seva perquè són desnonats. "A Barcelona hi ha milers de persones sense casa o vivint en extrema precarietat", lamenten, i proclamen que "és hora de fer front a l'especulació i a les màfies immobiliàries i financeres".

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid