Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP vol portar els estudis d'arquitectura sostenible a Mataró

La CUP de Mataró presentarà una proposta al ple de l'Ajuntament de Mataró per tal que la Universitat Tecnocampus tingui una nova titulació en Bioconstrucció, els estudis d'arquitectura sostenible.

Aprofitant l'avinentesa de la tramitació que el Patronat de la Fundació Tecnocampus-Maresme ha iniciat per a l'obtenció de noves titulacions universitàries oficials, la CUP ha trobat oportú i necessari iniciar també els tràmits per l'obtenció d'uns estudis reglats relacionats amb la Bioconstrucció. Segons la candidatura municipal, aquest tipus d'arquitectura permetria l'aprofitament de les energies renovables, l'ús de recursos naturals i materials autòctons, com també la utilització de sistemes constructius que respectin el medi ambient i adaptin les solucions de l'arquitectura tradicional a les noves necessitats.

12/10/2011 16:20 Política

La candidatura ha exposat la idoneïtat de la proposta ja que representa una demanda real per tots aquells estudiants i professionals dels àmbits del reciclatge, arquitectura i disseny entre altres, que els permetria obtenir estudis reglats i reconeguts en aquest camp. Un dels  altres punts que han volgut destacar és que actualment no es pot trobar aquesta oferta universitària al Maresme i tampoc a Barcelona, fent palesa la necessitat de emmirallar-nos en altres països d'Europa, com Alemanya.

Xavier Safont-Tria, regidor i portaveu de la CUP a Mataró, ha afegit que "cal aprofitar la situació emergent de la Bioconstrucció, per situar Mataró al capdavant del sud d'Europa, generant així molts llocs de treball. Això significaria una millora econòmica i social al mateix temps que ens permetria un menor impacte ambiental".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid