Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP encapçala la protesta en contra del 12 d'octubre a Girona

Unes quantes desenes de persones van participar, ahir, en la concentració de rebuig al 12 d'octubre que havien convocat la CUP i l'organització juvenil Maulets al costat de la caserna de la Guàrdia Civil de Girona.
 

L'acte es va celebrar a partir les 12 del migdia, la mateixa hora en què la benemèrita realitzava els seus actes solemnes al pati d'armes de la comandància del carrer Emili Grahit. Sota el lema "El 12 d'octubre, res a celebrar: fora de Girona la Guàrdia Civil i les forces d'ocupació", els concentrats van gaudir d'un vermut popular contra la Hispanitat.

13/10/2011 12:14 Drets i Llibertats
Tot i rebre la invitació, la CUP no només no va assistir als actes de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, sinó que va demanar la retirada d'aquest cos, com també ha fet la CUP a Lleida. El regidor i portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, va reclamar a l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que iniciï els tràmits per a la retirada de la Guàrdia Civil de Girona, i que la caserna que actualment acull el cos pugui esdevenir un equipament cívic per al barri i la ciutat.
 

Navarro va ser l'encarregat de llegir el manifest de l'acte, acompanyat per la també regidora Anna Pujolàs. En el text, Navarro va recordar el caràcter "imperialista i genocida" de la festivitat del 12 d'octubre, i va demanar a l'Ajuntament de Girona que "deixi de donar cobertura a una festivitat que als Països Catalans és imposada i té una clara voluntat espanyolitzadora".

12girona
12girona1


Per saber-ne més:

La CUP anima els partits a no celebrar el 12-O i demana la retirada de la guàrdia civil de Girona   

Més de mig miler de persones es manifesten a Barcelona "Per la dignitat dels Pobles"

12 d'octubre, res a celebrar

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid