Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Justícia a Salt: l'Audiència de Girona ajorna un desnonament

La Yaima i en Meziane porten un any i mig sense poder- pagar la hipoteca del pis de Salt que van adquirir l'any 2004 quan encara tenien feina. Ells i els seus tres fills petits, però, no hauran de marxar de casa malgrat que segons una ordre judicial aquest divendres al matí s'havia d'executar l'ordre d'expulsió.

El jutjat de primera instància número 2 de Girona ha ajornat el desnonament gràcies a un informe que han emès els serveis socials i que han fet arribar al titular del jutjat. L'informe posava en alerta el jutge per la delicada situació d'una família amb tres fills  d'11 i 6 anys i un nadó de sis mesos. que haurien de dormir al carrer si els deixava sense casa seva.

07/10/2011 21:16 Drets i Llibertats

Aquest divendres, un grup de solidaris convocats per la Plataforma d'afectats per la hipoteca (PAH) s'ha concentrat a les portes del pis on viu la família amb cartells amb el lema"Stop desnonaments" per evitar que s'executés el desnonament. 

Segons ha explicat la PAH, que acusa els bancs d'"enriquiment injust", l'Audiència Provincial de Girona. "És l'aplicació pràctica del clam social a favor que es reguli la dació en pagament retroactiva", ha afirmat.

I és que segons denuncia, el banc sostenia que després de desnonar la família afectada i quedar-se amb l'habitatge, tenia dret a cobrar 141.158,10 euros més, la diferència entre l'import pendent del préstec hipotecari, 303.658,10 euros, i els 162.500 euros, import que fictíciament considerava que valia l'habitatge en la subhasta.

La PAH celebra la decisió del jutge, i assenyala que amb aquesta nova resolució "cada vegada té més suport en els tribunals el criteri que el banc no pot reclamar res més després de quedar-se amb l'habitatge, que l'adjudicació al banc salda el deute hipotecari".

L'Audiència qualifica l'actuació del banc d'abús de dret

Segons la PAH, l'Audiència Provincial ha ofert una sèrie de raons jurídiques per sostenir que l'adjudicació de l'habitatge cancel el deute. Així, afirma que el banc és la part forta del contracte d'adhesió i no pot anar contra els seus propis actes, pretenent quedar-se l'habitatge per la meitat del valor que el mateix banc va fixar. També introdueix la protecció als consumidors, considerant que s'ha d'interpretar la Llei d'enjudiciament civil tenint present la Llei de defensa dels consumidors, que prohibeix que les clàusules que s'inclouen en els contractes siguin abusives. El tribunal qualifica l'actuació del banc d'abús de dret, i considera que ha incorregut en un exercici antisocial.

"Una versió contemporània de l'esclavatge"

La PAH remarca que  la llei hipotecària i la d'Enjuiciamento civil de l'Estat Espanyol "són clarament injustes, ja que estan provocant que milers de famílies que contra la seva voluntat no poden pagar la hipoteca, no només es quedin al carrer, sinó que a més arrosseguin un deute de per vida". Així, sosté que la llei espanyola és "una versió contemporània de l'esclavatge i per això no ens mereix cap respecte" i fa una crida a desobeir-la per "injusta i il·legítima", alhora que urgeix la regulació de la ació en pagament retroactiva, la moratòria de desnonaments i la reconversió del parc hipotecat executat en un parc d'habitatges en règim de lloguer social assequible.

Per saber-ne més:

Un 20,4% de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa  

La CUP presenta una moció per declarar Girona lliure de desnonaments 

Sabadell aprova una moció per establir mesures per prevenir els desnonaments hipotecaris 

Desallotjament massiu al Raval: 5 famílies en alerta 

Manifestació pel dret a l'habitatge i contra els desnonaments a València 

Milers de persones es manifesten a Barcelona pel dret a l'habitatge i l'aturada dels desnonaments 

Manifestació pel dret a l'habitatge a molts indrets del país 

La FAVB engega un sevei per lluitar contra els desnonaments 

La campanya contra els desnonaments s'intensifica amb la reocupació d'habitatges buits 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid