Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desallotjament massiu al Raval: 5 famílies en alerta

Cinc famílies està previst que siguin desnonades aquest dijous al barri del Raval de Barcelona. En tots cinc casos s'han convocat mobilitzacions de protesta i solidaritat per aturar el desallotjament massiu.

Avui dijous a dos quarts de deu del matí està prevista l'ordre d'execució hipotecària de l'edifici situat al carrer Sant Pau número 109 del Raval (estació Paral·lel L2-L3). Les assemblees de barris de Barcelona i les xarxes de suport mutu han convocat una concentració a partir de les sis del matí per evitar el desnonament.

29/09/2011 07:31 Drets i Llibertats
Els solidaris volen deixar constància "del drama generalitzat que estan patint més de 300.000 famílies en aquests moments i el problema estructural que té la nostra societat".

De la indignació a l'acció: No ens quedarem mirant com 5 famílies perden la llar

La crisis global, econòmica, financera, energètica, climàtica, alimentària i política, treu a la llum més que mai la vulneració dels drets socials. En aquest temps d'incertesa, el capitalisme converteix en mercaderia tots els bens bàsics i, en aquest cas, l'habitatge.

L'esclat de la bombolla immobiliària, el problema de l'atur, el fet que moltes famílies estiguin perdent la seva llar, encara no han estat prou com per a declarar morta la forma capitalista de fer ciutat.

La política institucional, lluny d'impulsar una reestructuració radical del model econòmic que ens ha conduït a la situació actual, segueix reduint un bé social necessari a una lògica mercantil, generant exclusió i marginació dins la societat. Segons xifres del Consell General del Poder Judicial, durant els 3 primers mesos de l'any 15.491 famílies s'han quedat sense casa. Aquesta política institucional dilapida recursos públics per a ressuscitar un model capitalista que s'ha demostrat suïcida i que destrossa les nostres vides.

La hipocresia és màxima. El passat dilluns 26, l'Institut Catalá del Sòl (INCASOL) va reconèixer que hi ha 3.246 pisos de protecció oficial buits mentre que 45.000 famílies estan inscrites al registre català de sol·licitants d'habitatge protegits. A més a més, tal i com va reconèixer ahir el Conseller de Territori i Sostenibilitat, en alguns municipis, el cost dels pisos protegits està molt per damunt del mercat lliure.

Avui s'executa el llançament pel qual 5 famílies ens quedarem sense llar. Cinc famílies amb fills i filles a les que la crisis econòmica actual ens ha portat a situacions de precarietat. Per la seva part, la política institucional respon amb retallades als serveis socials més bàsics i amb violència i repressió per fer possible aquest drama.

Mentre aquesta situació de drama social es continuï donant, les veïnes i veïns ens seguirem organitzant mitjançant les xarxes de suport mutu i les assemblees de barri. Cada cop que una família es quedi al carrer per motius econòmics, tindrem un motiu per aturar un desnonament o un desallotjament, així com per ocupar una casa. Quan governs o empresaris obvien el valor de les nostres vides i les de les nostres famílies, ens organitzarem i mitjançant la solidaritat farem efectives respostes i solucions a qualsevol mena de problema.  

Per saber-ne més:

Mobilitzacions per commemorar la vaga general del 29-S 

La Plataforma pels Drets Socials de València torna a eixir al carrer el 29-S 

Manifestació pel dret a l'habitatge i contra els desnonaments a València 

Milers de persones es manifesten a Barcelona pel dret a l'habitatge i l'aturada dels desnonaments 

Manifestació pel dret a l'habitatge a molts indrets del país 

La FAVB engega un sevei per lluitar contra els desnonaments 

La campanya contra els desnonaments s'intensifica amb la reocupació d'habitatges buits 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid