Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a la salut, sí, senyor Ruiz

Per Pep Martí Vallverdú. Publicat a El Triangle el 26 d'octubre de 2011.

Que vivim temps de confusions de tot ordre és evident. Potser és inevitable que sigui així, però en tot cas convé exigir als responsables polítics un mínim de rigor i responsabilitat. L’Honorable senyor Boi Ruiz, conseller de Salut del Govern de la Generalitat, s’ha despenjat amb unes declaracions (citades en el diari La Vanguardia) afirmant literalment que “no hi ha un dret a la salut, perquè aquesta depèn del codi genètic que té cada persona, dels seus antecedents familiars i dels seus hàbits, que és el que seria l’ecosistema de la persona”. Això és un autèntic disbarat.

30/10/2011 19:17 Hemeroteca

Un tema diferent és el judici que pot merèixer la política de retallades en el camp de la sanitat, on ha quedat clara la filosofia neoliberal que inspira l’actual cúpula del departament de Salut. Però en aquest aspecte les discrepàncies formen part del joc normal de la política. Un altre aspecte és el criteri del conseller sobre els excessos comesos per alguns usuaris, un punt en el qual segurament s’hi podria coincidir. Però afirmar sense embuts que no existeix un dret a la salut és impropi d’un responsable polític amb càrrecs en un Govern. Només la degradació de la política, i també de la política catalana, fa admissible que aquestes declaracions passin sense resposta. El Molt Honorable president de la Generalitat ha de cridar a l’ordre el seu conseller de manera immediata.

Si el conseller Ruiz pensa això, és que desconeix el nostre ordenament jurídic. L’Estatut de Catalunya estableix el dret en matèria de salut de forma clara (article 23), com ho fa la Constitució espanyola (article 43) i fins la Declaració Internacional dels Drets Humans (article 25). Si l’honorable conseller no rectifica i demana perdó, l’oposició –si és que n’hi ha– ha d’exigir immediatament la seva dimissió. Un irresponsable no pot ser conseller de Catalunya.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid