Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes 200 persones donen suport a les 13 persones encausades per evitar un desnonament

 Ahir es va celebrar el judici de faltes contra les persones denunciades pels Mossos d’Esquadra. La Fiscalia continua demanant 300 euros de multa per a cada un dels implicats. Cinc de les tretze persones encausades són membres de la CUP de Vic, per la qual cosa va recriminar a l'Ajuntament no haver rebut cap mena de suport.
 

Durant el judici, el  jutge va prendre declaració als implicats, testimonis i membres de la policia autonòmica.

12/07/2011 03:25 Drets i Llibertats

La defensa va demanar l’absolució i Fiscalia una multa de 300 euros per a tots els implicats excepte el matrimoni desnonat, a qui ha rebaixat la pena a 120 euros perquè considerava que no tenen els recursos per pagar la multa. Per la seva banda la CUP de Vic va centrar el seu primer ple en l'habitatge.

Els afectats van denunciar “arbitrarietat” en el cas, ja que en d’altres situacions semblants mai s’ha hagut d’anar a judici. En la vista, l’advocat de la defensa, Antoni Iborra, ha fet un al•legat on va contraposar el dret a la propietat privada amb el de l’habitatge. Iborra va defensar que l’habitatge té una funció social i, per tant, mai pot prevaldre el dret a la propietat privada.

Els 13 encausats denunciats per la policia són: Ernest Owusu i Anita Tweneboda, els dos adults desnonats, juntament amb Albert Castells, Jordi Tolosa, Anna Larios, Martí Coromina, Alan Costa, Josep Crous, Albert Portell, Quim Soler, Francis Nkum, Josep Freixa i Marc Barnolas. Segons l'exregidor de la CUP Quim Soler, la llista de persones denunciades "ha estat triada" perquè es tracta de persones que ja estan en d'altres moviments i que podrien tenir identificades per d'altres qüestions.

La sentència del jutge es farà pública d’aquí uns dies, una setmana a molt estirar. Soler ha alertat que, en cas d’una decisió negativa, no pensen pagar la multa i faran campanya per recollir diners.

La CUP de Vic va centrar el seu primer ple en l'habitatge

La problemàtica de l’habitatge ha centrat l’actualitat d’aquest dilluns 11 de juliol de 2011, tant al ple de l’Ajuntament de Vic, amb les dues mocions presentades per la CUP, com als jutjats, on s’ha celebrat el judici contra els 13 denunciats acusats de resistència i desobediència a l’autoritat en un desnonament que tingué lloc a Vic el passat 9 de febrer, quan l’únic que van fer va ser protestar de manera pacífica i solidària en defensa del dret a l’habitatge, juntament a una cinquantena de persones més.

Impotents per veure com es vulnera el dret fonamental de l’habitatge en cada desnonament; incrèduls perquè es jutgen a 13 persones per intentar defensar aquest dret i confiant que siguin absolts perquè s’imposi d’una vegada el sentit comú i, per tant, la justícia, unes 200 persones ens hem concentrat per donar suport als 13 encausats, 5 dels quals són membres de la CUP Vic.

Un suport que malauradament no hem rebut del ple de l’Ajuntament de Vic, qu eha desestimat la nostra moció de suport. Com era d’esperar, hi han votat a favor Solidaritat i tots els partits d’esquerres, excepte ERC. Així, els vots en contra de CIU,ERC i PxC han impedit tirar endavant aquesta moció simbòlica de recolzament als denunciats per defensar un dret fonamental de forma totalment pacífica.

Pel que fa la segona moció presentada per la CUP, s’ha discutit llargament sobre la viabilitat d’aprovar el reglament presentat per a determinar la condició d’habitatge desocupat amb caràcter permanent i el seu registre. El principal objectiu d’aquesta moció era conèixer quants habitatges desocupats hi ha actualment a la ciutat, per tal d’incentivar als propietaris a posar-los a lloguer social a través de la Borsa de mediació per al lloguer social i aplicar el 50% de recàrrec de l’IBI en cas de mantenir-los desocupats permanentment. La majoria dels grups municipals estaven d’acord en el fet d’inventariar els pisos buits que hi ha a la ciutat, però no a aprovar aquest reglament per entendre que la determinació dels habitatges desocupats amb caràcter permanent i l’aplicació del recàrrec previst per la llei només es pot determinar mitjançant un reglament estatal, un imperatiu que el govern ha eludit des del 2004. Vista la poca voluntat política a anar més enllà i tenint en compte que tots els grups polítics estaven disposats a fer aquest cens d’habitatges desocupats, hem retirat la moció a canvi del compromís declarat per tots els membres del Consistori d’estudiar i consensuar en comissió la millor manera de crear aquest registre d’habitatges buits a la ciutat de Vic.

La CUP de Vic, amb la retirada de la moció, volem palesar la nostra predisposició a treballar plegats per a l’elaboració d’aquest registre i donar un vot de confiança a l’equip de govern, malgrat serem inflexibles en demanar el compliment d’aquest compromís.


Per saber-ne més:

Mobilització i solidaritat contra el desnonament d'una família a Vic  

Concentració per evitar un desnonament a Vic 

La mobilització popular atura un desnonament al barri de Gràcia de Barcelona 

La CUP de Sabadell fa una crida per aturar un desnonament 

Una vuitentena de persones impedeixen un desnonament a Montcada i Reixac 

Paralització d'un nou desnonament a Badalona 

La CUP-Alternativa per Barcelona denuncia el desnonament i la detenció d'una família a Nou Barris 

Els Mossos detenen una família amb dos nens que ocupava un pis de Roquetes 

Habitatge: qüestió d'estat 

La PAH convoca una cassolada davant del Parlament pel debat sobre la dació en pagament 

La CUP de Figueres lamenta la manca de valentia de l’Ajuntament en la defensa de famílies desnonades 

La pressió popular frustra un intent de desnonament per tercer cop 

La lluita contra els desnonaments 

La CUP de Vic dóna suport a la concentració en contra dels desnonaments i per un habitatge digne 

La CUP de Mataró presentarà una proposta pel "dret a l'habitat i contra els desnonaments" al Ple

 
 
 
 
 
La CUP de Barcelona presenta una Iniciativa Ciutadana sobre el dret a l’habitatge  
 

  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid