Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Mataró denuncia la privatització del sistema sanitari

 Els membres de la CUP de Mataró consideren la retallada de la sanitat i la privatització d'aquest servei públic, ara amenaçat pel govern de CiU. En una assemblea van signar un manifest en contra de les retallades i els acomiadament d’un centenar de treballadors vinculats al CSM, així com el tancament dels quiròfans de l’hospital de Mataró la reducció de serveis.

La candidatura independentista va denunciar davant la premsa la privatització del sistema sanitari declarant que “estem assistint a una ofensiva neoliberal salvatge que amb l’excusa de la crisi ens està desmuntant el minso estat del benestar que tenim”. 

05/07/2011 18:45 Política
En aquest sentit, també va expressar les seves queixes cap a les retallades als serveis públics "mentre les grans empreses i bancs guanyen molts diners".

En l’assemblea celebrada el 29 de juny la CUP de Mataró va signar un manifest en contra de les retallades de la sanitat pública, com ara l’acomiadament d’un centenar de treballadors vinculats al CSM, el tancament dels quiròfans de l’hospital de Mataró per les tardes i la reducció de nombre de llits i consultes externes a l’hospital. Unes reduccions a les quals s'afegeixen també les proves complementàries, en què s’eliminen les visites mèdiques d’urgència a domicili i els serveis d’atenció continuada a CAPs d’Argentona, Òrrius, Dosrius i Canyamars.

Per a la CUP, el govern de CIU permet que les mútues privades aprofitin les instal·lacions sanitàries públiques, "desemmascarant" amb la finalitat del “muntatge” de la crisi. Aquesta tàctica de desballestament del servei públic sanitari consistent en enllestir la privatització d’allò que queda dels serveis públics.

 Davant d'aquesta situació, la CUP de Mataró anima a lluitar per aturar la privatització de la Sanitat Pública i plantar cara per aconseguir continuar amb un sistema sanitari públic gratuït i de qualitat, que no plantegi descriminacions per raons de poder adquisitiu o lloc de residència.

 

 

Denunciem la privatització del sistema sanitari


Estem assistint a una ofensiva neoliberal salvatge que amb l’excusa de la crisi ens està desmuntant el minso estat del benestar que tenim.


Mentre les grans empreses i els grans bancs guanyen més que mai, els governs de CiU i PSOE ens diuen que, per culpa de la crisi, no hi ha diners per mantenir els serveis públics i que, lamentablement, cal fer-hi retallades.

Aquestes retallades, aquí i ara, ja han començat:
 
 -S’anuncia l’acomiadament de gairebé un centenar de treballadors vinculats al Consorci Sanitari del Maresme.
 -Es tanquen els quiròfans de l’hospital de Mataró per les tardes. Això suposa que es deixen de fer unes 1.000 intervencions quirúrgiques programades i que augmenten, per tant, les llistes d’espera.
 -Es redueix el nombre de llits.
 -Es redueixen les consultes externes de l’Hospital.
 -Es redueixen les proves complementàries: TAC, ressonàncies, ecografies, anàlisis, etc. Això retarda l’obtenció d’un diagnòstic.
 -S’eliminen serveis d’atenció continuada a Centres d’Assistència Primària (CAP) d’Argentona, Òrrius, Dosrius i Canyamars.
 -S’eliminen les visites mèdiques d’urgència a domicili.

Paral•lelament el govern de CiU fa propostes com permetre que les mútues privades aprofitin les instal•lacions sanitàries públiques, desemmascarant així quina és l’autèntica finalitat de tot aquest muntatge de la crisi: enllestir d’una vegada la privatització d’allò que queda dels serveis públics. Un cop privatitzada la Telefònica, el Ferrocarril, el Correu... ara toca l’Ensenyament i la Sanitat!

Davant d’aquesta situació la CUP de Mataró fa seva la declaració de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme i crida a continuar lluitant per aturar la progressiva privatització de la Sanitat Pública i plantar cara per aconseguir la continuïtat d’un sistema sanitari públic gratuït i de qualitat, sense discriminació per raons de poder adquisitiu o lloc de residència.


Assemblea de la CUP de Mataró
29 de juny de 2011
 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid