Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP posa el nom de l'últim alcalde franquista a un carrer d'Elx i canvia el de l'Av. País Valencià

L'Ajuntament d'Elx ha anat per feina en matèria de nomenclatura de carrers d'ençà que el passat 22 de maig el PP va guanyar les eleccions municipals amb la candidata Mercedes Alonso.

En primer lloc, l'Avinguda del País Valencià passarà a anomenar-se Avinguda de la Comunitat Valenciana i en segon lloc l'Avinguda del Ferrocarril es dirà Avinguda Alcalde Vicente Quiles, l'últim batlle franquista d'Elx. També canviarà de nom el Jardí de Dolores Ibarruri -la dirigent obrera coneguda com La Pasionaria-, que a partir d'ara es dirà Jardí de la República Argentina.

05/07/2011 10:40 Llengua
Segons el portaveu de la junta de govern, Pablo Ruz, este canvi se deu al fet que Dolores Ibarruri "no tenia res a vore en la ciutat", i es vol així reconèixer la contribució de la comunitat argentina resident a Elx.

Alguns equipaments també canviaran de nom. Així, el Gran Teatre d'Elx passarà a dir-se ara Gran Teatro perquè segons el PP el nom en català té "càrrega ideològica". Un altre dels equipaments que canviarà de nom és la sala l'Escorxador, tot i que encara està per definir com es dirà. D'altres espais de la ciutat també canviaran de nom són la Ciutat Esportiva, que a partir d'ara es dirà Ciutat Esportiva Juan Ángel Romero -en honor al jugador de l'Elx CF i considerat el millor jugador de l'equip- o el Parc Esportiu, que es dirà Parc Esportiu Emílio Villanueva. De la seva banda, el Parc Infantil de Tràfic portarà el nom de Pedro Tenza.

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat que amb el canvi de nom de carrers el PP fa palès "el seu caràcter reaccionari i la seua voluntat d'imposar el seu criteri per damunt fins i tot dels emblemes de la ciutat". Mollà ha afirmat que "és una vergonya que el PP vulgui canviar el nom de l'avinguda del Ferrocarril pel de l'últim alcalde franquista" i ha anunciat que Compromís estudiarà si la mesura va en contra de la llei de la Memòria Històrica.

De la seva banda, el regidor socialiste Héctor Díez ha assenyala que "no creiem que la gent d'Elx entengui aquesta deriva del PP, que li treu un jardí a una militant comunista i li posa una avinguda a l'últim alcalde franquista". Segons Díez, "estem per sobre d'aquest tipus de coses". no creiem que els eligans entenguen esta deriva del PP, que li lleva un jardí a una militant comuniste i li posa una avinguda a l'últim alcalde franquiste." Héctor Díez ha conclòs que "crec que hem d'estar per damunt d'este tipo de coses i que les inquietuts dels elxans van en una atra direcció."


 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid