Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El nou ministre de l'Interior també encobreix la tortura

El ministre de l'Interior que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha escollit per substituir Alfredo Pérez Rubalcaba és Antonio Camacho, el fins ara secretari d'Estat de Seguretat. Un polític que ja ha posat en evidència en alguna ocasió la pràctica de tortures en els interrogatoris a detinguts, sobretot de caire polític.

N'és un exemple l'entrevista que va concedir a la cadena australiana SBS i que, davant les preguntes que l'entrevistador David O'Shea li feia sobre les tortures a l'estat espanyol, Camacho li va manar que apagués la càmera per "plantejar els termes de l'entrevista", que estava prenent una deriva incòmode per l'Estat.

12/07/2011 10:36 Drets i Llibertats

Ecamachon l'entrevista, que supera els 44.000 visionats, O'Shea li pregunta insistentment per l'elevat nombre de denúncies per tortura que acumula l'estat espanyol. Unes preguntes que Camacho intenta evadir com pot. Malgrat tot, no se'n surt, i al final ordena a O'Shea que apagui la càmera i es plantegin de nou els termes de l'entrevista.
 

"Quan els bascos han estat detinguts sota el règim d'incomunicació està d'acord que hi han hagut incidents de tortura?", li pregunta l'entrevistador. Camacho respon que "el que no es pot fer són generalitzacions i s'ha d'investigar si en cada cas s'han produït o no s'han produït tortures". Llavos O'Shea li diu "doncs mirem alguns exemples" i li explica que hi han hagut denúncies de Human Rights Watch, el Consell d'Europa, Amnistia Internacional i de 37 grups que van celebrar una trobada a Barcelona i van posar de manifest que existeix la tortura en la incomunicació.

Camacho s'intenta defensar afirmant que "en un estat de dret ferm com el nostre" les investigacions serioses són les judicials i pregunta "En quin país no s'han denunciat casos de tortura?". O'Shea respon que Theo van Boven, exrelator de l'ONU per la tortura, va fer públic que l'estat espanyol és el que està rebent més denúncies per tortura. És llavors quan, davant l'evidència i sense capacitat de seguir defensant-se, Camacho li diu: "A veure apaga això un moment, talla un moment i plantegem els termes de l'entrevista". 

 

{youtube}Ga84rl-4gqg{/youtube}

 

Per saber-ne més:

Detinguts al País Basc: nous indicis de tortura 

Euskal Herria commemora avui el Dia contra la Tortura 

Nous casos de tortura al País Basc 

Contra la tortura! 

La sentència condemnatòria dels torturadors de Portu i Sarasola justifica la tortura  

L'Associació Catalana d’Expresos Polítics exigeix l'anul·lació de les sentències emeses pel TOP 

Amnistia Internacional demana a l'estat espanyol que suprimeixi el règim d'incomunicació 

La sentència condemnatòria dels torturadors de Portu i Sarasola justifica la tortura 

Txalaparta ofereix gratuïtament un llibre digital després de la censura governamental 

Condemnen quatre guàrdies civils per haver torturat els militants Portu i Sarasola 

Un clam contra la tortura a Donostia 

Gara difon les fotografies de les lesions a Igor Portu provocades per la tortura 

Galeria de les fotografies publicades per Gara

Informe mèdic de l'assistència a Igor Portu

Noves denúncies de tortura: un jove basc ingressa a la UCI després de ser detingut 

Els familiars de ls presos polítics bascos demanen la fi de la dispersió i de la vulneració de drets 

La delegada de govern prohibeix una concentració contra la tortura a Pamplona  

El Síndic de Greuges haurà de vetllar per impedir la tortura

Ingressat a l'hospital el jove basc detingut dimecres  

Presentació de l'informe anual sobre la tortura a l'Estat espanyol 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid