Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
10 anys de l'assassinat de Carlo Giuliani, símbol de la resistència anticapitalista

Avui fa deu anys de l'assassinat a mans de la policia italiana de l'activista antiglobalització Carlo Giuliani, abatut a trets i després atropellat dues vegades el 20 de juliol de l'any 2011 en el marc d'una protesta contra la cimera del G8 a Gènova. Tenia 23 anys. 

Giuliani es va convertir en un símbol de la lluita anticapitalista mundial i una víctima de la violència policial. Durant la contracimera on va morir Giuliani es van viure forts disturbis arran de les càrregues policials que atemptaven contra els manifestants que protestaven pel G8.

20/07/2011 12:20 Internacional

Les Forces i Cossos de Seguretat italians, concretament policia estatal i policia militar, els coneguts carabinieri, van sufocar la protesta i van matar el jove Giuliani. El conductor i dos soldats que anaven en un Land Rover Defender van quedar bloquejats al costat d'un contenidor durant la retirada dels prop de 70 militars que eren a la plaça.

antiglobalitzacioEl policia que va assassinar Giuliani va declarar que Giuliani els atacava amb un extintor, però l'agent va disparar-li dos trets a la cara. El jove va caure abatut a terra i llavors el camió on viatjaven els policies va passar dos cops pel cim del cos: va fer marxa enrere i marxa endavant per sobre de Giuliani, que va quedar aixafat.

La policia va continuar carregant contra els manifestants al voltant del cos del jove ja mort fins que el serveis mèdics del Fòrum Social de Gènova van anar a auxiliar la víctima. 

Els càrrecs de l'agent que va matar Giuliani li van ser retirats quan la jutgessa va considerar que el tret no anava directament destinat al noi i que el policia havia actuat en legítima defensa malgrat que el jove anar desarmat. Tant l'autor de la matança com el conductor del cotxe en van sortir impunes. Amb tot, el metge forense declararia que Giuliani havia estat víctima d'un impacte directa i no pas d'"un canvi de rumb de la bala", tal com havia argumentat la jutgessa per no processar el policia.

Giuliani s'ha convertit en un símbol de la resistència antiglobalització i de fet l'any 2003 una associació inaugurava una escola al Sàhara en honor al jove i el 2006 el partit Refundació Comunista van batejar la seva oficina amb el nom de Carlo Giuliani. Una solidaritat que s'ha traslladat també al món de la música, i de fet existeixen prop d'un centenar de cançons dedicades al jove.
 
{youtube}0xypnABuU7g{/youtube}
{youtube}nYdih9ioh8o{/youtube} 
{youtube}G4hfpBLGUlg{/youtube} 
{youtube}OfBaQsBi0r8{/youtube} 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid