Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TMB manté uns alliberats d'UGT i CCOO declarats il·legals que costen 185.000 euros l'any

El sindicat CGT de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han denunciat l'incompliment de la sentència emesa el 30 de desembre de 2010 segons la qual tres alliberats sindicals de la UGT i un de CCOO han d'abandonar el seu alliberament sindical per incorporar-se immediatament al seu lloc de treball a autobusos de TMB.
 
A més d'anul·lar els alliberaments sindicals de CCOO i UGT (que costen a l'erari públic 185.000 euros l'any), la sentència obliga a TMB a indemnitzar a CGT amb 1.500 euros per danys i perjudicis en declarar el jutge l'existència de vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical.

06/06/2011 18:53 Drets i Llibertats
La CGT ha denunciat però que la Direcció de TMB no ha fet efectiva la sentència, fet que podria implicar un delicte de malversació de bens públics, opció que ja està essent valorada i preparada legalment per la secció sindical de CGT a autobusos de TMB.

Davant d'aquests fets, la CGT d'autobusos denuncia que la Direcció política de TMB (Assumpta Escarp i Dídac Pestanya) no acaten la Llei; que els sindicats UGT i CCOO no obliguen als seus alliberats sindicals a tornar al seu lloc de treball, tot i l'existència d'una sentència que així ho exigeix; que els diners públics, pagats amb els impostos de tots i totes les ciutadanes de Barcelona, "estan sent gastats de manera partidista, corrupta, i responent a uns interessos ni públics, ni sindicals, sinó senzillament de connivència entre Patronal i Sindicats "majoritaris"", i remarquen que en temps de retallades la Direcció de TMB "segueix malgastant diners públics en alliberaments sindicals que ni tan sols són legals, quan a la vegada retalla serveis d'autobusos al carrer".

Cronologia dels fets:

Presentació de demanda 3 de juny de 2010:

La secció sindical de CGT a autobusos de TMB va presentar una demanda als jutjats de Barcelona en la qual es denunciava el comportament anti-sindical de la Direcció de TMB.

La demanda de CGT es va basar en el resultat d'un treball de recerca de la documentació que va haver d'aportar TMB via judicial en el qual quedava demostrat que TMB atorgava un tracte de favor a CCOO i UGT a través dels alliberaments i hores de rebaix sindical que gaudeixen aquests sindicats per sobre de les quals els corresponen per conveni, per Estatut dels treballadors o la LOLS i que, per tant, no els corresponien.

Judici 13 de setembre de 2010:

En l'acte judicial des de CGT es quantifica l'excés d'hores sindicals d'UGT en 5.855 hores i el de CCOO en 3.380 hores, el valor econòmic de les quals, sense comptar cotitzacions a la seguretat social, arriba a 185.000 euros/any.

Sentència 30 desembre 2010:

El jutjat social 25 va emetre una sentència condemnatòria contra la Direcció de TMB en la qual falla sobre la illegalitat de l'actuació de l'empresa ordenant el cessament immediat del tracte de favor que gaudeixen a l'empresa CCOO i UGT i amb això l'anullació de 3 alliberaments sindicals d'UGT i un de CCOO.

Tant la Direcció de TMB com UGT i CCOO recorren la sentència i per part de CGT es demana l'acatament de sentència.

Resolució 19 de maig de 2011:

Com a resposta a la petició de CGT el Jutjat emet una resolució satisfactòria en la qual la jutgessa li exigeix a la Direcció de TMB que acati la sentència immediatament.

Avui, 6 de juny de 2001, la Direcció de TMB segueix ignorant la resolució judicial:

Malgrat la sentència judicial i el requeriment que li fa el jutjat la Direcció de TMB segueix a dia d'avui ignorant la sentència i mentre els alliberats illegals d'UGT i CCOO segueixen gaudint d'uns rebaixos sindicals que una jutgessa ha classificat d'illegals i que li costen cada mes a tots i totes les ciutadanes de Barcelona gairebé 20.000 €.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid