Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Bressola arriba a les Illes

"Catalunya del Nord: La Bressola, 35 anys d'història i un futur ple de nous projectes" fou l'acte que la setmana passada acollí Can Alcover-Espai de Cultura amb les intervencions "Bressola i Amics, breu història i reptes de futur", a càrrec de Joan Pere Le Bihan, director general de la Bressola; i "Projectes de nova creació: cançonetes i contes", a càrrec d'Aleix Andreu, president de l'Associació d'Amics de la Bressola.

La presentació serà de Jaume Corbera, vicepresident segon de l'Associació d'Amics de la Bressola. A més, en el decurs de l'acte es presentarà el llibre Contes per a la Bressola, d'Enric Larreula. L'organització és de l'Associació d'Amics de la Bressola.

25/06/2011 13:36 Llengua
La Bressola és l'associació cultural creada a Perpinyà l'any 1976 per a promoure una xarxa d'escoles associatives que practiquen la immersió lingüística en català a les comarques de la Catalunya del Nord. El primer centre fou obert a Sant Galdric (Perpinyà) el setembre del 1976. Posteriorment hom n'ha obert altres al Vernet (Perpinyà), Nils, Prada, El Soler i Sant Esteve del Monestir.
 
Des de l'any 1983 les escoles de La Bressola acullen alumnes de dos a onze anys. El 2005 mantenia vuit centres educatius de maternal i primària, un dels quals (El Soler) era el primer que impartia, des del 2003, l'ensenyament secundari en català a la Catalunya Nord. Amb 7 centres d'educació infantil i un col·legi d'educació mitjana, uns 700 estudiants hi estan escolaritzats en l'actualitat. Juntament amb La Calandreta, Diwan, les Seaska i les escoles ABCM, forma una confederació d'escoles bilingües a França. El projecte Contes de La Bressola neix amb la voluntat de recuperar la tradició oral d'explicar contes a la mainada i ho fa com a prolongació del projecte "Musiquetes per La Bressola".
 
Enric Larreula, reconegut escriptor de contes i llibres infantils president d'honor de la nostra entitat, va seleccionar 6 cançons del Musiquetes per escriure un llibre amb 6 contes inèdits a partir de la tornada de les cançons. Aquest llibre de contes inclou un CD gratuït on hi ha els contes en àudio explicats per personatges de renom de la societat catalana com Núria Feliu, Mercè Pons, Vicent Partal, Gemma Sangerman, Miquel Gelabert i un dels directors de la Bressola al nord, Joel Manzanares. Cadascú amb el seu accent ens explica un dels contes escrits per Larreula. Un projecte que neix a partir de les escoles no pot deixar de banda el component pedagògic. Per això ens recorda la importància de l'aprenentatge però també del joc.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid