Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Imputades 13 persones per intentar impedir un desnonament, 5 d'elles de la CUP

 Més de mig centenar de persones solidàries es van aplegar el passat 9 de febrer a un immoble de Vic per intentar impedir el desnonament d'una família que es va arribar a produir. Ara, han imputat 13 participants de l'acció, entre els quals hi ha cinc militants de la CUP, un dels quals el regidor Quim Soler.

Els Mossos els han denunciat per desobediència i resistència a l'autoritat. El judici de faltes, que se celebrarà al juliol, pot acabar amb una multa d'entre 50 i 300 euros per a cada denunciat, segons El País.

22/06/2011 23:00 Drets i Llibertats
Soler va dir en declaracions al rotatiu que es tracta d'una estratègia "per espantar la gent" i intentar frenar la solidaritat amb les famílies en risc de perdre el sostre perquè "l'únic que vam fer va ser ser-hi amb pancartes per donar suport a la família", va relatar.
 
Fer front als desnonaments

Malgrat aquesta persecució, la lluita per evitar els desnonaments no s'atura i tot i les desenes d'execucions que es perpetren dia a dia, són moltes les persones que intenten impedir-les fins l'últim moment.

Aquesta situació ha portat Càritas a impulsar a partir del setembre un servei de mediació en l'habitatge per ajudar a les persones amb problemes per fer front als pagaments. Un dels objectius és evitar els desnonaments i, per això, Càritas s'ofereix per fer de mitjancer entre les famílies i els bancs o els propietaris. A més, també assessorarà aquelles persones amb dificultats per fer front a un lloguer i oferirà préstecs sense interessos o a fons perdut en funció dels casos. La negociació de la dació de l'habitatge i de la cerca d'habitatges en cas que una família es quedi sense després d'un desnonament són altres objectius del servei. El nou servei de mediació començarà a funcionar el mes de setembre a les oficines que l'ONG té a la Via Laietana de Barcelona.

Per saber-ne més:

Mobilització i solidaritat contra el desnonament d'una família a Vic  

Concentració per evitar un desnonament a Vic 

La mobilització popular atura un desnonament al barri de Gràcia de Barcelona 

La CUP de Sabadell fa una crida per aturar un desnonament 

Una vuitentena de persones impedeixen un desnonament a Montcada i Reixac 

Paralització d'un nou desnonament a Badalona 

La CUP-Alternativa per Barcelona denuncia el desnonament i la detenció d'una família a Nou Barris 

Els Mossos detenen una família amb dos nens que ocupava un pis de Roquetes 

Habitatge: qüestió d'estat 

La PAH convoca una cassolada davant del Parlament pel debat sobre la dació en pagament 

La CUP de Figueres lamenta la manca de valentia de l’Ajuntament en la defensa de famílies desnonades 

La pressió popular frustra un intent de desnonament per tercer cop 

La lluita contra els desnonaments 

La CUP de Vic dóna suport a la concentració en contra dels desnonaments i per un habitatge digne 

La CUP de Mataró presentarà una proposta pel "dret a l'habitat i contra els desnonaments" al Ple

 
 
 
 
 
La CUP de Barcelona presenta una Iniciativa Ciutadana sobre el dret a l’habitatge  
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid