Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluís Perramon, candidat de la CUP a Sant Cebrià de Vallalta

"Serem la pedra a la sabata de tot allò que faci pudor a clientelisme".

Lluís Perramon, candidat de la CUP a Sant Cebrià de Vallalta

-Amb quins objectius centrareu la campanya a Sant Cebrià de Vallalta?

Els nostres objectius es basen en la preservació del territori, pagesia i entorn rural, crear llocs de treball fomentant l’autoocupació, la participació i dinamització ciutadana, la cohesió social, i vertebrar polítiques encaminades a l'alliberament de la nostra nació des dels municipis.


01/05/2011 22:23 Entrevistes

-Quina historia política té Sant Cebrià de Vallalta?

Sant Cebrià, políticament parlant, és un poble que ha estat conservador i on CIU ha tingut un pes important però que en els darrers anys ha pujat espectacularment la seva població. Això ha fet que alguns esquemes hagin o estiguin canviant i ha obert la possibilitat a d'altres dinàmiques de fer les coses tant a nivell polític com social.

-Quins problemes de gestió local afronta Sant Cebrià ara mateix?


La gestió urbanística ha estat i continua sent un veritable nyap .


Si ens referim a la gestió política aquesta ha estat marcada per un clientelisme descarat i una manca de voluntat pel que fa a la participació ciutadana en els afers municipals.


-És el primer cop que us presenteu a unes eleccions?


A Sant Cebrià sí. Creiem que som una força necessària atès que no hi ha cap formació que tingui com a ideari els nostres eixos programàtics.


-Però compteu amb militants independentistes de llarga trajectòria, no?

Tenim gent que prové de l' MDT, però també tenim gent del món sindical anomenat alternatiu i dels moviments socials, en definitiva de la Unitat Popular

-Quina és la composició dels membres del vostre nucli de la CUP? Hi ha diversitat generacional i de gènere?

Hi ha bàsicament gent jove, però també tenim gent gran, dones i homes, treballadores i treballadors d’empreses grans i petites, persones autònomes, gent que, com molts, estan aturats, però també tenim empresariat, ecologistes, pagesos i gent amb experiència en la política institucional municipal, que han vingut d’altres municipis, a viure al nostre poble. Tots busquem la regeneració política, puix nosaltres no som polítics professionals.

-I el teixit social de la vostra població…

La veritat és un dels nostres gran problemes. Tenim la meitat de la població dispersada en urbanitzacions, no tenim cap ateneu popular, i tenim un nucli on cada vegada que s'ha fet una nova promoció urbanística els equips de govern han optat per construccions gueto amb serveis privats (piscines, jardins, parc infantils etc) que no han ajudat a fer poble.

Aquest model de poble ha fet difícil crear complicitats entre la població i ha dificultat la creació de teixit social. És per això que creiem imprescindible perquè el poble sigui poble trencar amb aquest autisme social.


 -La consciencia independentista generada durant les consultes us ha afavorit?

Nosaltres vàrem ser la gent que vàrem aportar més efectius humans i tècnics per a portar-la endavant. Malgrat això allò important va ser que un munt de persones a Sant Cebrià van fer saber que volien canviar la relació amb Espanya. Això ens ha fet mes forts amb la nostres idees i veiem que podem portar a l’ajuntament una ideologia que molta població reclama, i no tan sols gestionar el rebut de la brossa, el corrent de l’enllumenat públic i intentar vendre’s el poble

-Quina implicació tenen en el projecte de la CUP a Sant Cebrià sectors tradicionals com la pagesia, el mercat i el tèxtil de petita producció?

Tenim pagesos a la nostra candidatura, pagesos no industrials, i precisament creiem fermament que cal potenciar el sector primari: especialment aquella que s’integra a l'entorn i treballa per un entorn rural amb criteris naturals i de sostenibilitat

-Heu tingut amenaces serioses contra el territori, oi?

Fa uns anys vàrem tenir una forta amenaça a un projecte que volia trinxar bona part del territori que es va poder aturar. Actualment aquesta amenaça està tornant i volem ser juntament amb la població la garantia que això no tiri endavant.

- L’enfortiment de la CUP aturaria aquest model de govern ?

L’assemblea de la CUP, farà en allò que sigui possible perquè es canviï el model de fer política, tant si tenim representació, que la tindrem, com si no.

Evidentment depenent dels equilibris de representació però en tot cas nosaltres no entrarem en jocs especulatius de quotes de poder. Nosaltres volem un canvi de model de gestió municipal i no un recanvi de poders. En qualsevol cas serem la pedra de la sabata de tot allò que faci pudor a clientelisme.

-Compteu amb el suport d’altres CUP locals del Maresme?

Estem coordinats a la resta de CUP's de la comarca. Fem actes conjunts, ens coordinem i treballem plegats.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid