Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dani Cornellà, candidat de la CUP a Celrà

 
"No volem ser una força a l'oposició per sempre, la nostra voluntat és poder governar"
 
"La CUP de Celrà va néixer fa cinc anys a l'Ajuntament i ha aconseguit consolidar-se com una candidatura intergeneracional, plural, seriosa i amb ganes de treballar. Va néixer amb la intenció de regenerar la vida política de Celrà aportant noves idees i maneres de fer. Gràcies a la confiança de la ciutadania, va obtenir un regidor en les eleccions del maig del 2007 que li ha permès traballar des de l'oposició d'una manera constructiva i dura per millorar Celrà. Aquest 22 de maig es torna a presentar sota el lema "Avancem junts, fem poble" i amb un programa de govern que reflecteix les necessitats de la ciutadania i les entitats, ja que s'ha elaborat mitjançant un procés participatiu obert a tothom. Ara la CUP de Celrà està preparada per assumir el repte de governar el municipi.

18/05/2011 15:35 Entrevistes

Repeteixes com a alcaldable de la CUP a Celrà. Què és el que t'ha empès a presentar-te de nou?

En assemblea vam decidir la llista i les posicions que ocupa cada persona. Aquests 4 anys hem estat a l'oposició, on hem après molt, ara el nostre nou repte, si així ho desitja la ciutadania, és governar el municipi conjuntament amb la ciutadania i les entitats. Personalment he acceptat l'encàrrec perquè m'he sentit molt acompanyat i que mica en mica hem anat sumant i construint un projecte ric, divers i transformador.

Consideres que la CUP està aconseguint aglutinar àmplies capes de la població o bé encara està en una fase molt inicial? Si és així quines creus que són les causes?

trobadacupgener1A Celrà ja hem superat la fase inicial, la gent ha tingut l'oportunitat de veure i seguir la feina que hem realitzat durant aquests 4 anys. Hem aconseguit mitjançant la transparència, la informació constant, el suport a les entitats i treballadors... deixar de ser una candidatura estigmatitzada. Ara els veïns i les veïnes ens demanen el programa, ens vénen a veure per explicar-nos les seves problemàtiques i ens hem convertit en una candidatura respectada i aglutinadora.

És el segon cop que es presenta la CUP a Celrà. Consideres que la feina feta al llarg d'aquests quatre anys us permetrà recollir més fruits?

És evident que la constància en la feina d'aquests últims 4 anys servirà per sumar persones. De fet la llista n'és un clar exemple, tan sols repetim quatre persones de la llista del 2007, s'han incorporat moltes persones al llarg d'aquests 4 anys i hem tingut problemes alhora de muntar-la ja que el màxim permès son 21 persones. A nivell de vots suposem que també hi haurà un augment.

Des de l'actual configuració del govern municipal, cap on va Celrà?

Aquesta última legislatura han governat les dues forçes de sempre, que s'han repartit el govern amb alternança. Ara s'obre un nou panorama que esperem que permeti el canvi que Celrà necessita. Els projectes de sempre estan esgotats, si la ciutadania així ho vol, Celrà farà un canvi de rumb per millorar els serveis a les persones, el suport a les entitats...

Com s'ha desenvolupat la darrera legislatura?

Ha estat una legislatura complicada, fer d'oposició amb un govern amb majoria és molt frustrant. Durant el primer any de legislatura vam aconseguir presentar mocions molt interessants i que s'aprovessin (encara que cap d'elles s'ha portat a la pràctica per falta de compromís de l'equip de govern). Els darrers tres anys hem estat treballant al costat de la ciutadania i les entitats per fer veure a l'equip de govern que s'estaven fent moltes coses malalment i que la CUP estem disposats a ajudar a construir noves maneres de fer i construir un poble més just.

L'entrada de la CUP al consistori ha trencat les inèrcies immobilistes i la passivitat dels partits polítics?

cuppetitÉs evident que per l'equip de govern, acostumat a no tenir una oposició seriosa i dura, ha estat una legislatura molt difícil. La CUP hem fet arribar constanment tota la informació a cada casa del poble, cosa que ha incomodat als qui governen, ja que mai donaven explicacions de res. L'entrada de la CUP al consistori ha servit perquè la gent vegi que les coses es poden fer diferents i que tothom pot participar de les desicions que es prenen i ser-ne protagonistes.

Quines problemàtiques haurà d'afrontar el nou govern municipal?

La crisi ha provocat una disminució important del pressupost, ara toca gestionar molt bé amb el poc que tenim i prioritzar. La CUP hem fet una sèrie de compromisos per millorar en la participació ciutadana, una gestió transparent, fomentar l'ocupació i el comerç de proximitat, uns serveis públics de qualitat, suport a les entitats... de feina en tindrem molta, governi qui governi.

Per quina vessant incideix la CUP durant la campanya?

Tan sols continuarem la feina feta al llarg d'aquests darrers anys, la ciutadania coneix perfectament cap on anem perquè els hem estat informant constantment. Incidirem especialment en la necessitat de fer un canvi de govern, deixant clar que la CUP opta a governar. No volem ser una força a l'oposició per sempre, la nostra voluntat és poder governar.

Com afronta la CUP la campanya?

L'afrontem amb la sensació que la feina ja està feta des de fa temps. Aquests 15 dies tan sols serveixen per acabar d'arribar a gent que encara no s'ha decidit per cap candidatura. Ens ho estem passant molt bé, ja que són dies intensus que ens serveixen per crear lligams amb la ciutadania, discutir, aprendre, proposar i anar creixent com a persones i com a CUP.

{youtube}y1Dy3XMDp_g{/youtube}
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid