Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bildu compta amb la solidaritat de catalans i catalanes

 Aquest vespre l'associació Amics i Amigues d'Euskal Herria ha convocat a Barcelona una concentració de solidaritat amb Bildu, a les 20.00 hores a la Plaça Sant Jaume. Amb el text Prou il.legalitzacions aquesta entitat catalana ha emès una nota de premsa en què reclama que la candidatura basca Bildu es pugui presentar a les eleccions amb normalitast, i sol.licita a la comunitat internacional que es posicioni i pressioni l’estat espanyol.
 
Justament avui la Junta de Portaveus del Parlament ha aprovat una declaració que insta el Tribunal Constitucional espanyol a revocar la il·legalització de les candidatures de la coalició Bildu a les eleccions municipals.

05/05/2011 20:53 Internacional

 

Aquest matí, la Junta de Portaveus del Parlament ha aprovat una declaració en què insta el Tribunal Constitucional espanyol (TC) a revocar la il·legalització de les candidatures de la coalició Bildu a les eleccions municipals. Aquesta declaració ha comptat amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA, ERC i SI.

 Es tracta d'una la declaració que incideix el fet qu la democràcia té com a principi que totes les opcions  es puguin presentar lliurement a les eleccions per tal que els ciutadans puguin exercir lliurement els seus drets de participació. El text també qüestiona la legalitat i la legitimitat que impedeix que una opció política determinada es presenti a les eleccions per motius ideològics o altres interessos.

 

 

 Els grups i comitès de solidaritat amb Euskal Herria que conformem la dinàmica internacional Euskal Herriaren Lagunak, front aquest nou atac als drets civils i polítics contra el poble basc volem fer arribar la següent reflexió:

1-      Volem donar a conèixer, com hem estat fent fins ara, aquest nou atac contra els drets civils i polítics que pateix Euskal Herria mitjançant interpel·lacions i mobilitzacions sota el lema “Drets civils i polítics per a Euskal Herria. No a les il·legalitzacions!”.

2-      Denunciem la política repressiva de l’Estat espanyol i més concretament les noves il·legalitzacions de les llistes de la coalició Bildu i de plataformes electorals de diversos municipis bascos.

3-      Exigim a la comunitat internacional que es posicioni i pressioni a l’estat espanyol perquè acabi amb les il·legalitzacions de formacions independentistes, deixi de banda la repressió i obri la porta al diàleg per resoldre el conflicte basc.

4-      Exigim que Bildu pugui presentar-se a les eleccions i que el poble basc pugui votar a totes les opcions polítiques.

5-      Finalment, ens solidaritzem amb Bildu, amb els i les basques independentistes i sobiranistes d’esquerres i amb el poble basc en general.

Solidaritat amb Bildu

Dijous 5 de maig de 2011

 

 

Per saber-ne més:

La CUP se solidaritza amb Bildu

Una marea humana marxa pels carrers de Bilbo en suport a la legalització 

El Tribunal Suprem Espanyol tanca la porta a Bildu

El Tribunal Suprem prohibeix Sortu

Milers de persones es manifesten a Bilbo per demanar la legalització de Sortu 

El 48% de les lectores creu que Sortu aconseguirà presentar-se 

El Grup Internacional de Contacte lluitarà per la legalització de Sortu 

Setmana de solidaritat internacional amb el País Basc 

Interior atura la inscripció de Sortu 

Sortu comença a treballar 

Otegi: "Després d'anys de persecució i detencions estem marcant l'agenda política del nostre país" 

Euskal Herria: Més presó contra «un interlocutor necessari» 

Nova condemna contra Otegi que posa pals a la roda a qualsevol escenari per resoldre el conflicte 

Garzón processa Otegi, Díez i sis independentistes més per "combinar vots i bombes"

742 presos i preses polítiques basques inicien una vaga de fam

Presó per a Otegi, Rafa Díez, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta i Arkaitz Rodríguez

Concentració a Barcelona contra la nova onada repressiva a l'esquerra abertzale

La majoria dels sindicats bascos fan una crida a manifestar-se contra les detencions

LAB convoca concentracions de denúncia per l'operació contra l'esquerra independentista basca

Nova ofensiva repressora espanyola per avortar la solució del conflicte a Euskal Herria

L'Estat espanyol deté deu independentistes bascos, torpedina la via política i criminalitza el sindicalisme abertzale 

 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid