Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Preparen un documental sobre la vida d'Arcadi Oliveres

"És un repte fer un film d'algú que et diu que ell no es mereix que se li dediqui un projecte d'aquestes dimensions". D'aquesta manera va animar-se la documentalista Èrika Sànchez Marcos a tirar endavant un documental de Justícia i Pau sobre la trajectòria vital de l'economista i president de l'entitat, Arcadi Oliveres.

Estarà enllestit a finals d'any, però l'equip que està treballant en el documental de Justícia i Pau han obert un blog per explicar el procés d'elaboració del film, que encara no té títol ni guió tancat. És un quadern de bitàcora sobre els apunts, els esbossos, les imatges del procés de construcció creativa del projecte.

14/04/2011 11:10 Economia
Es tracta d'un dels experts i activistes anticapitalistes i antiglobalització més brillants del país, conegut per les seves riques i il·lustratives ponències sobre les clavegueres de l'imperialisme i capitalisme mundial i les relacions financeres. Les seves xerrades com a professor d'universitat i com a conferenciant en tota mena de jornades són de les més seguides i ara, amb les noves tecnologies, també han revolucionat la xarxa, com és el cas de la conferència "L'origen de les migracions modernes", que acumula més de 870.000 visualitzacions.
 

Sànchez explica que va conèixer Oliveres fa tres anys en una entrevista i Pere Ortega, membre de Justícia i Pau, li va proposar fer un documental sobre el personatge. "És un repte fer un film d'algú que et diu que ell no es mereix que se li dediqui un projecte d'aquestes dimensions, i que quan el segueixes durant un temps, com la seva pròpia ombra, et presenta com una periodista que està fent un reportatge per a Justícia i Pau", confessa Sànchez, que afirma que "aquesta és la seva gran riquesa, la de no donar-se importància, la d'avergonyir-se quan algú se li apropa i li fa un gest de reverència desprès de fer una xerrada, la de saber que el poder corromp i que en la humilitat resideix el veritable poder humà". "La seva coherència vital és el que m'empeny a conèixer a un home que no calla, que no dorm, que no descansa per aconseguir la justícia social", assenyala.

El documental segueix Oliveres en les seves tasques diàries i aprofundeix en la seva personalitat per abordar la figura d'un home que dia a dia recorre quilòmetres i quilòmetre a cavall del seu R19 per transmetre la seva saviesa arreu del país i també del món.

 

  {youtube}2Z86FUJW4zs{/youtube}

{youtube}VlelJa79Juo{/youtube}  

{youtube}tNt6vydZJmM{/youtube}

{youtube}dAjyPJdJYGk{/youtube}

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid