Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protestes a favor de la dignitat de la dona

 

Milers de persones es van manifestar ahir dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, a diverses ciutats dels Països Catalans. A Barcelona, centenars de manifestants van tallar el trànsit del Passeig de Gràcia de Barcelona, a l'altura del carrer Aragó, i van realitzar dues accions més a la Borsa de Barcelona i a la plaça Universitat.

I a València, milers de persones van recórrer els carrers del centre per denunciar les retallades socials que el govern espanyol està imposant i que agreugen encara més la situació de les dones. El bloc de l'Esquerra Independentista va aplegar centenars de persones rere la pancarta "Dona lluita pels teus drets! Amb aquestes retallades no tenim futur!". 

09/03/2011 11:12 Gènere
8mar_2011Davant de la pancarta quatre dones van marxar encadenades a un carro de la compra, representant les diverses feines domèstiques que encara hui són exercides majoritàriament per la dona: la cura de la canalla, la neteja, la cuina i la compra. Aquesta acció va mostrar el vessant més combatiu de la diada, juntament amb els lemes que s'hi van corejar: "Sense la dona no hi ha revolució", "Visca la lluita feminista", "Dona actua, la lluita continua" O "Canya la patriarcat". La manifestació, que va partir del parterre a les 19:30h, va acabat passades les 21h a la plaça de la mare de Déu, on una representant de l'Esquerra Independentista va llegir un manifest.

De la seva banda, l’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) també va participar a la manifestació que es va celebrar a les 20 h a la plaça d’Espanya de Palma. Els manifestants de l'Esquerra Independentista van recórrer els carrers del centre de Palma, fins la plaça de Cort, amb un bloc propi que portava per lema: “Amb aquestes retallades no tenim futur. Dona, lluita pels teus drets”.

El Cau de Llunes, l'Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona,  va realitzar aquest dimarts un recital de poesia a la Rambla Nova de la ciutat. Malgrat les baixes temperatures l'acte va comptar amb una assistència d'una setantena de persones. Es van recitar poesies de Maria Mercè Marçal, Montserrat Roig, Gioconda Belli, Safo o les russes Anna Akhmàtova i Marina Tsvetàieva. El motiu de selecció de les obres ha estat, per una banda, les seves autores, dones fortes i autònomes que han destacat en el seu context per prendre consciència de la seva situació d'inferioritat.

Per saber-ne més:

El 8 de març i tot l'any, dona lluita pels teus drets

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid