Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus denuncia els entrebancs del govern municipal per participar als plens

cupreus1La formació independentista demana més informació pública perquè tothom pugui saber què és el que motiva que determinades propostes entrin a l'Ajuntament i d'altres no.
 
La CUP de Reus ha manifestat en un comunicat el seu malestar pels terminis d'avís i per l'ús que es fa de la voluntat de col·lectius i persones de participar en la vida dels plens municipals. I és que considera que a part de donar molt poc marge a la participació democràtica és un greuge per a les persones que dediquen el seu temps no remunerat a preocupar-se pel bé comú.
 
 

07/03/2011 12:35 Política
La CUP posa com a exemple  que en el ple municipal del passat mes de gener la formació independentista havia fet allò necessari per presentar tres preguntes al ple de l'Ajuntament –incloent el tràmit d'haver de recollir 150 signatures per a cada pregunta–, una feia referència a polítiques de joventut, l'altra a una proposta de fer una targeta resident i, finalment, una tercera qüestionava el funcionament de les empreses municipals. Com que cada vegada que s'han presentat preguntes al ple,  s'havia d'esperar la junta de portaveus (tres dies abans del ple) per saber si les tres preguntes que presentàvem entrarien al ple. El dia abans a la tarda se’ls va informar que només entraria la de polítiques de joventut, sense donar-nos-en més explicacions.
 
En el seu moment van fer pública una nota en la qual manifestàvem l'arbitrarietat de la situació i la indefensió per la manca de garanties a l'hora de poder participar en la vida de l'Ajuntament, tant per als col·lectius –siguin partits o no– que no tenen representació al ple com pel conjunt de la ciutadania que tingui inquietuds i les vulgui expressar en l'òrgan sobre el qual recau la sobirania local.
 
Però el passat dijous, un dia abans del ple, se'l va comunicar que podia llegir la pregunta que feia  referència a la targeta resident, iniciada per una campanya de la CUP com a iniciativa a favor de les persones que han de pagar constantment el pàrquing en alguna zona blava.
 
La CUP considera que a part de donar molt poc marge a la participació democràtica és un greuge per a les persones que dediquen el seu temps no remunerat a preocupar-se pel bé comú, com ara els col·lectius amb els quals ha presentat conjuntament preguntes al ple: l'Assemblea de Joves de Reus i Maulets –en la pregunta de joventut–  i el Casal Marxista –en el cas de les empreses municipals–, entre d’altres, o els propis militants de la CUP, treballadors o estudiants que han de preveure aquestes eventualitats amb un cert temps. 
 
Per això la CUP demana més informació pública perquè tothom pugui saber què és el que motiva que determinades propostes entrin a l'Ajuntament i d'altres no. També demana que es facilitin els tràmits per presentar preguntes al ple, una proposta per fer-ho seria la reducció del nombre de signatures que cal que hi donin suport; demanem que s'informi amb més temps les persones i els col·lectius que volen participar en els plens; i, finalment, demana que es faciliti un accés real als plens municipals, cosa que es podria aconseguir fent-los en uns horaris més racionals per a la ciutadania –si es fessin a la tarda seria més fàcil que la majoria de la població en fes un seguiment– i/o retransmetent-los. 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid