Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El tramvia a Girona, una aposta de futur

Per en Jordi Navarro Morera, geògraf i militant de la CUP de Girona

Les passades eleccions municipals de 2007 van ser les primeres que a Girona va sentir-se a parlar de propostes relacionades amb el tramvia. Alguns partits polítics ho defensaven amb més o menys passió i d'altres ho descartaven ja d'entrada.

Una de les primeres propostes argumentades era la de l'enginyer Jordi Alegre, que plantejava un traçat de tramvia mixt entre l'àrea urbana de Girona i part de les comarques gironines.

14/03/2011 23:20 Jordi Navarro
Uns anys més tard el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, amb el Conseller Joaquim Nadal al capdavant, va incorporar la idea del tren-tram al Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines; també la Plataforma per a la Promoció del Transport Públic va publicar un estudi amb els avantatges d'implementar un tramvia a l'àrea urbana de Girona.

El que és ben clar és que a la nostra ciutat, a la nostra àrea urbana i a les comarques gironines arrosseguem molts dèficits en mobilitat i hem comès l'error d'apostar cegament per la mobilitat en carreteres. Un model que no para d'engolir territori, d'emetre emissions de Co2 i d'acumular ineficència.

Davant d'això l'aposta del tren-tram s'erigeix com un model sostenible, que democratitza la mobilitat, que respecta el territori i universalitza l'accessibilitat de la ciutadania. Un model al servei de les classes populars i la ciutadania, que diversifica l'oferta  de transport públic. Espero que aquesta campanya que està a punt de començar sigui l'àmbit definitiu en què es decideixi que els gironins i les gironines apostem pel futur, la sostenibilitat i la mobilitat lliure d'emissions: que decidim tren-tram.
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid