Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llum verda perquè l'imperialisme ianqui ataqui Líbia

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides va donar llum verda aquest dijous per 10 vots a favor i 5 abstencions perquè les potències occidentals ataquin Líbia per frenar les forces del coronel Moammar al-Gaddafi i deixar via lliure als interessos de l'OTAN.

Així, va aprovar implementar una zona d'exclusió aèria a Líbia i autoritzar la posada en marxa de totes les mesures necessàries per, sota els seus eufemismes, "protegir la població civil líbia" dels atacs de les forces d'al-Gaddafi. Això, és clar, inclou l'ús de la força, essent com és més legítima que la d'al-Gaddafi. Tot en nom de la pau. I de la ingerència externa.

18/03/2011 14:29 Internacional

La votació havia estat proposada per França, el Líban i el Regne Unit, mentre que Alemanya, Rússia, la Xina, el Brasil i l'Índia s'han abstingut en comptes de fer ús del seu dret a veto. La resolució preveu també augmentar les sancions al cercle de Gaddafi i l'insta a un alto el foc immediat.

I tot i que al-Gaddafi podria haver perdut legitimitat després de quaranta anys de govern, apareix com a molt més amenaçant per al poble libi deixar via lliure a les potències occidentals imperialistes: unes estats occidentals que han vist la revolta com una oportunitat per accedir a les reserves de petroli líbies mitjançant la intervenció militar. Les posicons favorables a aquesta intervenció la justifiquen com una ajuda al poble libi, ocultant els seus interessos geoestratègics en aquest territori i les víctimes innocents que han provocat intervencions militars similars. Vegi's l'Afganistan o l'Iraq, on fins i tot es van inventar que hi havia armes de destrucció massiva. Algú se'n refia encara?

Segons Fidel Castro, "l'imperialisme i l'OTAN -seriosament preocupats per l'ona revolucionària del món àrab, on es genera gran part del petroli que sosté l'economia de consum dels països desenvolupats i rics- no poden deixar d'aprofitar el conflicte intern sorgit a Líbia per promoure la intervenció militar".

Una prova és que Rússia s'ha oposat a l'ús de la força per aturar Gaddafi i ha al·legat que hi ha qüestions "que necessiten ser resoltes", com de quina manera s'imposarà una zona d'exclusió aèria. L'Índia, el Brasil i la Xina també s'han abstingut en la votació i han mostrat la seva oposició a l'ús de la força.

França, el Regne Unit, Itàlia i els EUA, preparats per intervenir

El Regne Unit i altres països de l'OTAN, així com els estats de la Lliga Àrab, intervindran a Líbia, ara que tenen l'autorització del màxim òrgan mundial. França també està preparada per intervenir en l'espai aeri libi en col·laboració amb el Regne Unit i els països àrabs. La UE ja ha donat la seva benedicció a la resolució de l'ONU, també.

La resolució aprovada també contempla enfortir l'embargament d'armes, particularment pel que fa a proveir armaments als mercenaris, així com una prohibició a volar en tot l'espai aeri libi i la congelació de béns de les autoritats líbies. El text també estén la prohibició de viatjar i la congelació d'actius a més membres de l'equip d'al-Gaddafi.

I l'estat espanyol s'hi suma

L'estat espanyol vol aprendre dels seus socis imperialistes i també ajudarà. La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha anunciat aquest divendres que posarà les bases militars de Rota, a Cadis, i Morón de la Frontera, a Sevilla, a disposició de l'OTAN com a primera mesura per contribuir a la creació d'una zona d'exclusió aèria a Líbia. També ha dit que l'estat espanyol participarà en les accions militars contra el règim de Gaddafi tan bon punt ho autoritzi el Congrés dels Diputats. A més ha ofert dispositius navals i aeris a les forces de l'OTAN. A banda d'un submarí que ja està desplegat davant les costes de Líbia, el Ministeri de Defensa ha posat sobre avís un patruller per si s'hagués de mobilitzar. La missió d'aquests dos efectius seria evitar tràfic d'armes a Líbia. Pel que fa a les forces aèries, l'estat espanyol estaria en disposició de cedir entre quatre i sis avions de combat, que podrien estar disponibles a bases italianes en un màxim de tres dies.

De la seva banda, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha sol·licitat al Congrés dels Diputats que autoritzi la intervenció de les forces armades espanyoles a l'operació militar contra Gadafi aprovada per les Nacions Unides. Ho ha fet després de reunir-se amb els secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon. També ha avançat que l'Estat està en disposició de tenir una contribució important a la missió.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid