Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració pels cabals ecològics del riu Xúquer

Sota el lema "Volem que el Xúquer arribi a la mar", la plataforma Xúquer Viu ha convocat una concentració pel proper dissabte al mig dia al Pint de Pedra de Cullera.
 
El Xúquer continua sense cabals ecològics i malgrat la important quantitat d’aigua acumulada en els embassaments, no s'ha deixat de denunciar situacions de falta de cabal en els darrers mesos, tant siga a l’Albaida, a Antella o a Sueca. De fet el passat mes de desembre durant 8 dies el cabal del Xúquer per l’assut de Cullera, situat a 10 km de la desembocadura en el terme de Sueca, va ser pràcticament nul. 

01/03/2011 11:45 Territori
Des de desembre de 2009 la demarcació del Xúquer hauria de comptar amb un nou Pla de Conca que donara compliment a la Directiva Marc de l’Aigua que té com objectiu assolir el bon estat de totes les masses d’aigua en 2015, així com l’ús sostenible a llarg termini dels recursos hídrics. En l’actualitat, gener de 2011, la conca del Xúquer acumula tres anys de retràs en l’elaboració del Pla Hidrològic de Conca i aquest procés es troba paralitzat “de facto”, al mateix temps que el deteriorament ambiental avança a marxes forçades.
 
Una de les principals conseqüències és que continuen sense establir-se règims ecològics de cabals en els rius i zones humides, el que ocasiona un important deteriorament de la biodiversitat. El Xúquer continua sense cabals ecològics i malgrat la important quantitat d’aigua acumulada en els embassaments, no hem deixat de denunciar situacions de falta de cabal en els darrers mesos, tant siga a l’Albaida, a Antella o a Sueca. De fet el passat mes de desembre durant 8 dies el cabal del Xúquer per l’assut de Cullera, situat a 10 km de la desembocadura en el terme de Sueca, va ser pràcticament nul.
 
Dins d’aquesta situació de falta de respecte pel nostre riu i els nostres ecosistemes, resulta completament inacceptable la proposta que ha fet la Conselleria de Medi Ambient de deixar sense cabal l’estuari del Xúquer. És a dir que els que s’haurien d’encarregar de la defensa i millora del medi ambient volen no hi haja cap cabal en els darrers 4 km de riu. Pretenen que el riu no acabe en la mar, sinó en l’assut de la Marquesa.

Tots aquest motius són els que han fet que Xúquer Viu convoqui aquesta concentració el proper dissabte a Cullera, en el pont de pedra.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid