Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Santa Coloma es mobilitza per denunciar les irregularitats del complex urbanístic Cúbics

La Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam ha realitzat un acte de protesta aquest dissabte davant del complex residencial Cúbics de Santa Coloma de Gramenet que s'havia d'inaugurar i ha exigit transparència a l'Ajuntament.

La plataforma denuncia irregularitats en la construcció del complex i alerta que un any després de l'esclat del cas Pretòria segueixen les irregularitats. En aquest sentit, remarquen que s'havien de construir uns pisos tutelats que no s'han edificat. Dítpic de la Plataforma i Història del Cúbics.

11/12/2010 16:15 Drets i Llibertats

La Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam fa una crida a la mobilització contra el complex Cúbics que comptarà amb un hotel, cinemes, aparcament, habitatge protegit i residència per a la gent gran.

Segons denuncien, no s'ha complert l'apartat Gestió del Planejament on diu que "totes les obres de construcció i urbanització tant les obligatòries com les complementàries, seran executades i lliurades a l'Ajuntament simultàniament a l'execució i finalització de les edificacions de caràcter privat". La plataforma considera que això hauria de ser suficient per no inaugurar el complex si no estan finalitzats tots els edificis.

En aquest sentit, reivindica que els 100 habitatges estiguin destinats a cobrir les necessitats socials de la ciutat i que passi a ser patrimoni de la ciutat, que la residència per a la gent gran compleixi el pactat i que es lliuri tant la part privada com la pública de tot el complex dels Cúbics.

Cas Pretòria

Un cop passat més d'un any del Cas Pretòria a la ciutat, el govern del PSC vol inaugurar algunes fases de les activitats que ha de prestar el complex Cúbics. La inauguració del complex no ens passa desapercebuda als ciutadans de Santa Coloma, ja que Cúbics "és la mostra del poder absolutista d'un governant, on la corrupció està present a cada metre cúbic de formigó que sostenen aquests edificis", remarca la plataforma.

L'informe realitzat pels pèrits de la Intervenció General de l'Estat posa de manifest, segons assenyala la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, les presumptes irregularitats en l'operació Cúbics, que ha generat unes plusvàlues de 18,6 milions d'euros i té una oferta tècnica "que no s'ajusta a plec de prescripcions tècniques sense comptar les vegades que es va modificar el pla urbanístic en benefici dels compradors".

En aquest sentit, denuncia que les modificacions realitzades al PERI de juliol de 2009 només tenien per objectiu "treure més plusvàlua en benefici del promotor". Així, la plataforma presenta un opuscle on presenta la diferència  que hi ha amb el projecte aprovat el 8 de juliol del 2005 i les modificacions aprovades el 2 de juny de 2009.

Per saber-ne més:

Mobilització contra la corrupció i el cas Pretòria a Santa Coloma de Gramenet 

Pretòria acaba amb la dignitat política catalana 

La Vanguardia destapa que l'exalcalde de Santa Coloma va cobrar un milió d'euros de Pretòria

L'exgerent de l'Incasòl, imputat pel "cas Pretòria" ara té un nou càrrec a la Diputació 

El Cas Pretòria (...) ha fet que molta gent s'animés a entrar dintre del moviment" 

"El Cas Pretòria (...) ha fet que molta gent s'animés a entrar dintre del moviment" 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid