Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arriba a judici la trama de corrupció per les llicències a l'Eixample

Aquesta trama de corrupció té nexes comuns amb el cas dels suborns en la tramitació d’expedients d’apartaments turístics del districte de Ciutat Vella.
 
L'Audiència de Barcelona jutjarà durant tota la setmana que ve el cas de la trama de corrupció al voltant de la tramitació de llicències d'obres al districte de l'Eixample. Entre els acusats hi ha funcionaris i enginyers, segons la fiscalia, que extorsionaven els propietaris dels locals per tramitar les llicències sense els preceptius permisos. Un dels inginyers és Joaquín Quílez, imputat també en la trama de corrupció dels prostíbuls Riviera i Saratoga que va destapar una situació similar al districte de Ciutat Vella.

14/03/2011 12:32 Drets i Llibertats
Per a la fiscalia, el principal responsable del grup és Eduardo C. C., inspector tècnic de llicències de l'Eixample, que treballava d'enginyer en un despatx privat, cosa que era incompatible amb la seva feina pública. Com a funcionari coneixia les peticions de llicències d'uns quants locals, com ara restaurants, hotels, pensions, cases de massatges i salons recreatius. Quan algun local no obtenia la llicència per deficiències en l'immoble, els captava com a clients del seu despatx d'enginyeria i els oferia la possibilitat d'obtenir la llicència pagant unes quantitats que podien arribar a milers d'euros. Joaquín Quílez, segons la fiscalia, també formaria part de la xarxa
 
La fiscalia demana de dos a tres anys de presó pels delictes de negociacions prohibides a funcionaris, falsedat documental, tràfic d'influències i obstrucció a la justícia. 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid