Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP rebutja la reforma del sistema de pensions i crida a la mobilització

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha emès un comunicat d'abast nacional on es mostra manifestament en contra de la reforma del sistema de pensions acordada pel govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT i condemna la repressió policial que es va viure durant la vaga general.
 
En aquest sentit, fa una crida a concentrar-se davant dels ajuntaments i referma el seu compromís amb les mobilitzacions que es convoquin en contra de la retallada dels drets socials. Tal com ha informat Llibertat.cat, la CUP de Barcelona ha convocat una protesta a partir de les vuit del vespre a la plaça Sant Jaume.

28/01/2011 19:44 Laboral
Cup Cup

Els sindicats espanyols CCOO i UGT van pactar ahir una nova retallada de drets per a les classes populars. Segons manifesta la CUP, l'objectiu del govern espanyol era rebaixar les pensions per acontentar les elits financeres especulatives internacionals; i ho ha aconseguit amb la col·laboració dels sindicats majoritaris "que han venut novament els treballadors i les treballadores a canvi, de ben segur, de nous privilegis per a aquestes grans gestories en que s'han convertit aquestes organitzacions", denuncia.

Davant d'aquest nou atac a la classe treballadora, la formació vol manifestar-se fa una crida a participar a les mobilitzacions que es convoquin en contra d'aquesta retallada dels drets socials o d'altres que es puguin plantejar. Al seu torn, manifesta també la seva repulsa a la repressió policial emprada en contra dels manifestants i piquets informatius durant la jornada de lluita i de vaga d'ahir, ja que la considera "impròpia d'una democràcia".

Rebuig a les detencions i identificacions

Segons afirma la CUP, els Mossos d'Esquadra van impedir que alguns piquets informatius exercissin la seva tasca, encerclant-los com és el cas, apunta, del Clot-Poble Nou, on van requisar pancartes i identificar els i les participants a la Plaça de les Glòries, i també van retenir i multar tres persones per "repartir publicitat sense autorització" a Tarragona, carregant contra una marxa que, des del Vallès, circulava per l'Avinguda Meridiana de Barcelona quan pretenia accedir al centre de la ciutat.

Així mateix, veu "especialment greu" la detenció de dues persones ahir al matí a Montcada i Reixac, i la retenció de 25 persones (militants de la CGT, la COS i de l'esquerra independentista i anticapitalista, entre els quals hi havia també militants de la CUP) durant la matinada d'ahir al centre de Barcelona quan participaven en un piquet informatiu. En aquests dos darrers casos les persones detingudes o identificades han prestat avui declaració a comissaria en haver estat denunciades pel cos policial.

En aquest sentit, la CUP se solidaritza amb totes les persones represaliades per exercir el seu dret de vaga i per protestar contra unes mesures injustes i convoca a la ciutadania concentrant-se davant dels ajuntaments a l'hora que acordi cada assemblea local.

Per saber-ne més:

La CUP convoca una concentració avui a la Plaça Sant Jaume contra la reforma de les pensions

Jornada nacional de lluita el 27 de gener i vaga general al Principat

Els Països Catalans en lluita contra les retallades

Dos militants de la CAJEI detinguts durant la jornada de vaga a Montcada i Reixac 

La COS se solidaritza amb company citat a comissaria per desordres públics

La Guàrdia Urbana de Tarragona requisa el material de difusió de la manifestació de la tarda

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid