Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Assemblea de Barcelona demana la dimissió de Puig per practicar un "enduriment de la repressió"

L'Assemblea de Barcelona (AdB) ha denunciat "l'enduriment de la repressió" que practica el conseller d'Interior, Felip Puig que suposa a la pràctica "una conculcació dels drets dels ciutadans". És per això que en demana la seva dimissió.

L'AdB es refereix a la repressió viscuda arran de les mobilitzacions contra la reforma de les pensions, com ara la "persecució sistemàtica, la retenció, identificació i agressió viscuda al Mercat de Sant Antoni" viscuda el passat 25 de gener quan els Mossos van retenir deu membres d'un comitè de barri que repartien octavetes.

26/01/2011 22:33 Drets i Llibertats

L'Assemblea considera que aquesta política es crea "suposats enemics socials" a través de la posada en marxa "de les retallades socials més grans en el nostre país des de la implantació de la democràcia".

En el primer sentit, des de l'arribada d'aquest nou conseller, diverses persones "han vist conculcats el seus drets de reunió, expressió i manifestació fins a extrems que fan difícil parlar de la vigència de l'Estat de Dret al nostre país", denuncia, al torn que condemna les declaracions de Puig sobre la tolerància zero a l'entorn de la pràctica d'ocupacions com accions de protesta. "Ell no pot decidir el que farà o deixarà de fer el poder judicial", avisa.

L'AdB alerta que "ciutadans i ciutadanes del nostre país estan patint constantment agressions i humiliacions arbitràries i gratuïtes per part del cos de Mossos d'Esquadra", tal com posa de manifest el recent desallotjament del cinema de Via Laietana.

En aquest sentit, l'Assemblea de Barcelona exigeix l'aclariment dels fets i les depuracions corresponents a l'entorn dels mateixos i que els agents duguin el seu número d'identificació a la vista. Alhora, demanen la dimissió de Puig, per "estar utilitzant un aparell essencial pel manteniment de l'Estat de Dret per la seva projecció personal". 
 
Per saber-ne més:
 
 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid