Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diversos ferits i 422 idenficacions en el desallotjament del cinema de Via Laitana a Barcelona

Aquest migdia, membres de les organitzacions que van participar en la marxa d'ahir contra les retallades socials han denunciat el desallotjament del cinema per considerar-ho il·legal i han acusat als Mossos d'Esquadra de maltractaments i d'infiltrar a agents de paisà per sabotejar l'acte.
Des de les 23:30 fins a les 2:30 de diumenge agents dels Mossos d'Esquadra varen anar traient, un per un, totes les persones que s'havien conentrat a dins el cinema. Algunes de les persones han declarat haver estat maltractades i colpejades brutalment per agents dels Mossos d'Esquadra, havent-hi nombrosos ferits.

23/01/2011 19:13 Laboral

El primer en sortir fou el sindicalista de la CGT Ermengol Gassiot, que explicà davant de les càmeres que la policia havia entrat a l'edifici sense ordre judicial (tot i al impossibilitat de fer-ho, havent estat ocupat durant més de 48 hores) i havien irromput enmig d'una Assemblea de Vaga comunicada previament a la Generalitat de Catlunya, per la qual cosa segons Gassiot, era un acte il·legal per part de la policia.

El cas més rellevant ha estat relatat pel Secretari Generla de Comunicació de la CGT de Barcelona que ha explicat que mentre l'estaven identificant i est trobava immobilitzat al terra, un agent li ha clavat una puntada de peu al cap resultant ferit amb un fort cop i una ferida al cap.També ha manifestat que els Mossos l'hi han requisat la documentació i que li han impossiblilitat de recuperar-la, dificultant-li el possible parte mèdic que pretenia realitzar.
 
nd15A part d'això, en sortir aquest manifestant, amb una ferida prou aparatosa, els Mossos d'Esquadra han impedit que els càmeres de TV3 i la Sexta, que es trobaven a uns metres rere el cordo de seguretat, poguessin entrevistar aquest noi. Han formalitzat enèrgiques queixes per la manca de llibertat d'informació, tot i que la única resposta per part d'un membre del gabinet de premsa del cos de Mossos, ha estat que ells feien la seva feina, cosa la qqual ha causat la indignació generalitzada de la desena de periodistes que ens trobàvem a la zona. 
 
Per la seva banda, el periodista de la publicació digital "Kaos a la Xarxa" Carlos García ha comparegut  aquest migdia en roda de premsa amb una petita ferida en el front, per denunciar que la policia li va donar "puntades en l'esquena i cops de puny i li va posar el genoll en l'estómac".
 
"En la platea del teatre la policia va fer tortura de baixa intensitat, retorçant el braç a la gent a qui demanava la documentació", ha denunciat García, després de lamentar que el desallotjament es va saldar amb "ferides i constusiones" de diversos ocupants.
 
Els portaveus dels activistes han criticat també que els Mossos "no van atendre a cap negociació" abans de procedir al desallotjament i han considerat "una humiliació" que els agents els retinguessin durant tres hores al cinema, abans de treure'ls un a un al carrer mentre els identificaven.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid