Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 700 persones a l’homenatge a Ovidi Montllor a Llíria

Un acte emotiu, marcat per un fort esperit reivindicatiu i una gran varietat musical. 

El passat dissabte  es va celebrar el 2n Festival de la Cançó del Camp de Túria en Homenatge a Ovidi Monllor al Teatre de la Unió Musical de Llíria. En aquest festival, acompanyat de grups com Al Tall, Miquel Gil, Naia o Carles Enguix, va actuar el cantautor Andreu Valor, el primer disc del qual ha estat editat sota el segell Mésdemil. Més de 700 persones van omplir el teatre, en un acte organitza per l'Assemblea de Joves del Camp de Túria.

14/12/2010 02:52 Cultura
Un homenatge amb què, després de les jornades d'homenatge a Ovidi Montllor el passat mes de febrer a Llíria i a la Pobla de Vallbona, des de l'Assemblea de Joves del Camp de Túria preteníen acomiadar el 2010 tot commemorant els 15 anys des que se'n va anar de vacances.
 
D'aquesta manera han volgut convertir el 2010 en un any en què evocar la figura de l'alcoià i recordar així, la seua important tasca com a cantautor, poeta i actor amb un importantíssim treball artístic, compromès amb el seu país i la seua gent.

D'altra banda,  l'Assemblea de Joves del Camp de Túria ha aprofitat aquest Segon Festival de la Cançó per tal de reafirmar també el compromís que mantingué l'Ovidi Montllor amb la seua llengua, la seua cultura i la seua crítica social. En aquest sentit, un portaveu de l'Assemblea realitzà un parlament en començar la segona part de l'homenatge tot denunciant la transformació que està patint la societat capitalista que només genera crisis econòmiques, atur i precarietat per als treballadors i treballadores. Així mateix, i entre d'altres, es criticà també el deplorable estat del transport públic a la comarca tant pel que fa als serveis, com també pel que fa als horaris i a la comunicació entre els diversos pobles del Camp de Túria; així com també la marginació cultural i lingüística que s'esdevé de les institucions i que s'exemplifica en l'educació on, tot i que la demanda de la docència en valencià és d'un 61'2%, tan sols se n'oferta un 33%.

En aquest sentit des de l'Assemblea de Joves apuntaren cap a la vertebració de la comarca a través de la construcció d'una xarxa social de base que hui dia es constitueix gràcies al treball dels diversos col·lectius com l'Ateneu Popular de Benaguasil i el seu projecte educatiu, el recent inaugurat Ateneu de Bètera, el Casal Jaume I i la seua tasca cultural, l'Institut d'Estudis Comarcal i el Centre d'Estudis Local de l'Eliana apostant per la història de la comarca, Ribarock i Més de Mil donant eixida als grups de música del Camp de Túria, l'Al-jama i el seu compromís amb la cultura popular, l'associacionisme juvenil de Qerqus, així com també a la tasca dels diferents programes de ràdio que difonen la música en valencià al Camp de Túria com "Sintonitza't" o "Benzina".
 
D'aquesta manera, s'acabà el parlament emplaçant al jovent a organitzar-se per tal de, amb treball i sacrifici, però sobretot amb il·lusió i orgull, traçar el camí a seguir pel jovent de la comarca i construir, així, una alternativa social, cultural i política. Finalment l'homenatge a l'Ovidi Montllor clogué amb la interpretació de la Muixeranga a càrrec de la Colla de Dolçainers “la Brama”.
 
Per saber-ne més:

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid