Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC remarca els perfils privatitzadors dels nous consellers d'Ensenyament i Coneixement

irene_rigau1El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha lamentat que el nomenament d'Irene Rigau com a consellera d'Ensenyament, i d'Andreu Mas-Colell com a conseller d'Economia i Coneixement, tots dos de l'era pujolista, "no encoratja a pensar que el nou govern protagonitzi un canvi substancial" en polítiques de l'àmbit de l'ensenyament i la recerca.

El sindicat afirma que la política d'ensenyament i recerca "seguirà regint-se sota els paràmetres de privatització de centres, segregació escolar i mercantilització del coneixement per la continuïtat de les polítiques desenvolupades en els darrers anys".

29/12/2010 17:00 Educació
Pel SEPC, "un senyal inequívoc" de la continuïtat de la tendència privatitzadora és l'adhesió de les competències d'universitats i recerca a la cartera d'economia i finances amb la finalitat d'enfortir els lligams entre l'estructura acadèmica i l'estructura productiva del país.
 
En aquest sentit, el sindicat exigeix que la deliberació i negociació col·lectiva esdevinguin els principis rectors dels nous consellers a l'hora de legislar i executar les polítiques públiques. Al seu torn, demana que Rigau i Mas-Colell garanteixin un finançament just i equitatiu als centres educatius que almenys equipari la despesa mitjana per estudiant i el percentatge del PIB invertit en educació als estàndards europeus. Alhora, assenyalen la defensa del model català d'immersió lingüística com a "peça clau en la cohesió social".
 
Dos perfils "poc encoratjadors"
 
Mas-Colell ja s'havia fet càrrec de la política d'universitats i recerca anteriorment, però ara veurà incrementades les seves responsabilitats en assumir també les competències d'economia i finances. Pare fundador de la Universitat Pompeu Fabra, centre del qual és catedràtic del Departament d'Economia i Empresa, intentà encapçalar-la sense sort a les eleccions a rector del 2005, quan fou derrotat per un estret marge per l'actual rector Josep Joan Moreso.
 
Un seguit de pactes ocults entre ambdues candidatures serviren per oferir estabilitat al nou equip rectoral i com a contrapartida la UPF constituïa la Barcelona-Graduate School of Economics, un centre docent de postgrau dirigit per Mas-Colell cridat a competir amb altres escoles privades de negocies com ESADE o IESE. Durant aquests anys ha participat des de fora del govern en la confecció de la política universitària de Josep Huguet, mostrant la seva satisfacció amb la introducció del finançament per objectius o el Pacte Nacional per la Recerca. A l'ensems la Llei d'Universitats de Catalunya és de la seva factura.
 
De la seva banda, Irene Rigau havia estat consellera de Benestar i Família, però des de sempre ha estat lligada al món de l'ensenyament ja que ha estat secretària del Consell Escolar de Catalunya i del Consell Interuniversitari. Darrerament s'havia responsabilitzat de les polítiques en matèria educativa al seu grup parlamentari on entre d'altres fites hi ha la signatura del Pacte Nacional per l'Educació que acabà desembocant en la Llei d'Educació de Catalunya.
 
Per saber-ne més:
 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid