Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Campanya mundial per retirar avui tots els diners del banc

"Si el sistema està basat en el poder dels bancs, ha de ser destruït començant pels bancs". Així és com l'exfutbolista francès Eric Cantona va engendrar una revolució mundial en forma de campanya gestada a la xarxa per retirar massivament els diners dels bancs avui 7 de desembre del 2010. 

No se sap quin seguiment tindrà aquesta campanya, si ha estat més una crida cibernètica demanant un canvi o bé una pràctica real de "pànic bancari", que consisteix a col·lapsar el sistema retirant massivament tots els diners dels bancs.

07/12/2010 11:03 Economia

La idea originària va ser de dues persones, Geraldine Feuillien i Yann Sarfati, que van crear una pàgina web i un esdeveniment al Facebook per aconseguir l'adhesió a la seva proposta. Es tracta probablement de la iniciativa d'aquestes característiques amb més seguiment i ressò mundial a tots els mitjans de comunicació gràcies a la crida de Cantona.

"Axí els bancs es col·lapsen sense revolució real, sense vessament de sang. No és difícil", explica Cantona en un vídeo que ha provocat les fúries de les autoritats polítiques de la Unió Europea.

 

{youtube}sX4B4bMnOEU{/youtube}

{youtube}ykfp1WvVqAY{/youtube}

{youtube}nF9s3Nub3Bc{/youtube}

{youtube}nHt2MJTqUOQ{/youtube} 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid