Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Mataró crida a manifestar-se per aturar els "laterals" de l'autopista

La CUP de Mataró ha fet una crida a la ciutadania i a totes les entitats sensibles de la ciutat a participar massivament en la manifestació–tractorada–bicicletada el proper diumenge sota el lema "Aturem els laterals de l'autopista. Que no ens trinxin la comarca"

La marxa convocada per la Coordinadora Preservem el Maresme sortirà primer amb tots els tractors i equips mòbils de la Plaça de l'Arquera per agafar davant del Consell Comarcal a tothom i caminar en manifestació fins a la Plaça de les Tereses, baixarà per la Riera i acabarà amb una "Gran Botifarrada" als Laterals a la Plaça de l'Ajuntament.

17/11/2010 00:46 Territori

La formació independentista està integrada en la plataforma que es va constituir en defensa de les persones, el territori i la sostenibilitat de comarca davant les agressions del Pacte de Mobilitat 2010 del Consell Comarcal del Maresme.

"Els partits de Mataró, excepte la CUP i ICV, han donat llum verda als laterals de l’autopista C-32. El traçat d’aquest nou vial per la nostra ciutat s’ha batejat com a “rondes de Mataró”. Aquesta nova infraestructura es fa d’esquenes a la ciutadania, sense cap procés participatiu que l’avali i afecta directament als barris de Cerdanyola i del Camí de la Serra: més contaminació, més soroll, més cotxes, més asfalt i l’enderroc de l’equipament de Can Solaret." assenyala Juli Cuéllar al seu bloc

I és que, " l’scalextric que s’ha projectat no resoldrà els problemes de la mobilitat a la ciutat  i a la comarca. Aquesta obra només servirà per malbaratar diner públic, engreixar el beneficis de les grans constructores i mantenir intactes els privilegis d’ACESA (Abertis), concessionària del peatge de la C-32" afirma Juli Cuéllar.

La CUP de Mataró s'oposa a la construcció dels laterals de l’autopista i així ho va deixar palès al ple municipal de setembre, clarificant la posició ambivalent d’ICV i defensant fil per randa els plantejaments de la coordinadora d’entitats “Preservem el Maresme”. El model de creixement especulatiu i depredador dels darrers decennis està exhaurit; per això, reclama que el Maresme deixi de pagar el peatge a ACESA (Abertis), que es "destinin els diners públics a millorar i potenciar el transport públic i que no es trinxi el poc territori que ens queda a la comarca", puntualitza Juli Cuéllar.

El passat 18 de setembre es va convocar la primera mobilització i acte informatiu "contra la salvatjada que suposen els "laterals" de l'autopista impulsats pel poder establert. Un cop més, grans constructores i governs s'alien per omplir-nos la comarca de ciment de forma salvatge" assenyala el Joan Jubany en el seu bloc.

 

Per saber-ne més:

Unes 70 persones es concentren a Mataró en contra dels laterals de l’autopista 

Mobilització a Mataró per aturar els "laterals" de l'autopista 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid