Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El TC ataca ara el consum i el cinema en català

El Tribunal Constitucional no en va tenir prou amb la severa retallada de l'Estatut de Catalunya i ha decidit anar més enllà tot fent el joc al PP i als qui fan política anant en contra de la llengua catalana i els drets bàsics d'aquest país. 

D'aquesta manera, el TC ha decidit admetre a tràmit els dos recursos d'inconstitucionalitat presentats pel Defensor del Poble -que ja va recórrer contra l'acollida en català- i el Partit Popular contra el Codi de Consum i la Llei del Cinema de Catalunya aprovats recentment pel Parlament de Catalunya, dos dels petits avenços que hi havia hagut per dignificar un xic el català.

 

11/11/2010 10:08 Llengua

En els dos casos, Ciutadans també va promoure aquesta qüestió d'inconstitucionalitat instant al Defensor del Poble a actuar per considerar que les dues normes vulneraven l'ús del castellà a Catalunya. La decisió es transmetrà a les parts perquè en el termini de quinze dies puguin personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin necessàries.

La segona setmana del passat mes d'octubre el PPC va anunciar que presentaria dos recursos d'inconstitucionalitat contra la Llei del Cinema, que ja van portar al Consell de Garanties Estatutàries, i contra el Codi de Consum. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va assegurar que d'aquesta manera volia actuar contra "la irresponsable" actitud del tripartit' perquè, segons el seu parer, aquestes normes afavoreixen l'ús del català i no garanteixen l'equitat entre els dos idiomes.

Per la seva banda, després de presentar un recurs al TC ontra la Llei d'acollida perquè dóna preferència al català, la defensora del poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, va recórrer el Codi de consum de Catalunya, que preveu sancions a les empreses que no atenguin els consumidors en català. En aquest sentit, la defensora del poble, que relleva Enrique Múgica, està d'acord amb els principals temes que van portar el seu antecessor a recórrer contra l'Estatut de Catalunya i que resumeix en l'intent de la Generalitat de blindar competències que corresponen a l'estat espanyol.

El partit de Ciutadans també va instar la Defensora del Poble a presentar recurs contra les dues normes. Per no comptar amb representació parlamentaria, Ciutadans va demanar a la Defensora que presentés els recursos d'inconstitucionalitat, per entendre, en la mateixa línia que el PP que vulnerava la llibertat lingüística a Catalunya.

A partir de la notificació de l'acceptació a tràmit, Congrés, Senat, Ministeri de Justícia, Parlament i Generalitat tenen un termini de quinze dies puguin personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin necessàries.

Per saber-ne més:

El català fa un pas més en consum i cinema 

 

La CUP de Sant Cugat del Vallès exigeix a l'Ajuntament que retiri l'anunci contra la llei del cinema 

Europa subvenciona el doblatge en català però encara no reconeix l'oficialitat de la llengua 

L'Esquerra Independentista en lluita pel cinema en català 

Nou boicot dels cinemes anticatalans 

El català no serà preferent ni a l'Ajuntament de Barcelona ni a la Diputació de Lleida 

 

El Govern es personarà en el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Acollida 

La Plataforma per la Llengua denuncia l'actitud hostil de la "Defensora del Pueblo" 

La Defensora del Pueblo és filla d'un falangista radical, Carlos Cava de Llano 

Nova estocada espanyola, aquest cop contra l'acollida en català

Salou: "Benvingudes a Catalunya, parlem català"

L'Obra Cultural Balear presenta "La llengua és la clau" 

Immigrants i autòctons 

El català 

Maulets presenta la campanya «El bilingüisme aixafa el català» 

L’Esquerra Independentista es manifesta en defensa del català a Barcelona 

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid