Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Demanen cinc anys de presó a un membre de Salvem Montserrat per protestar en un ple

El 16 de març de 2009 en Francesc Raset, veí de Collbató i membre de Salvem Montserrat, va fer un acte de protesta simbòlic llançant un parell d'espardenyes a la taula de la sala de plens de l'Ajuntament.
 

L'alcaldessa de Collbató, Josefina Martínez, va presentar una denúncia al jutjat per atemptat contra un membre de la corporació local i agressió, i ara el fiscal li demana cinc anys de presó. Raset ha demanat en una carta pública a l'alcaldessa que retiri la denúncia, però Martínez s'ha negat a aturar el procés judicial.

15/11/2010 00:09 Drets i Llibertats

Per Salvem Montserrat, cinc anys de presó per aquesta protesta és una exageració i consideren que l'actitud de l'alcaldessa és una represàlia pels diversos actes pacífics organitzats per Salvem Montserrat i Raset "En democràcia les idees no es persegueixen i no estem disposats a acceptar que un govern municipal fomenti la rancúnia i la difamació contra els mateixos veïns", adverteixen.

En aquest sentit han engegat una campanya de recollida de signatures per rebutjat la pena de Raset demanar a l'Ajuntament que retiri aquesta denuncia, en considerar-la "del tot injustificada i perquè cap veí de Collbató ha de ser criminalitzat per protestar davant el ple municipal".

La carta que Raset va enviar a l'alcaldessa posava de manifest el contrast que hi ha entre llançar un parell de sabates, "un acte de protesta de contingut simbòlic", amb el fet de rebutjar, sense ni tan sols contestar-les, les 1.241 al·legacions contra el projecte d'ampliació de la zona industrial, després que la plataforma Salvem Montserrat presentés més de 80.000 signatures d'arreu, després de diversos actes de protesta. A Raset se'l condemna per protestar amb l'ànim de cridar l'atenció dels mitjans davant l'aprovació de l'ampliació de la zona industrial de les Ginesteres, i en canvi a l'alcaldessa no li passarà res malgrat no dignar-se ni a respondre ni a atendre les reivindicacions.

{youtube}YS4o7lXXcX8{/youtube}

{youtube}jTkbIAH7Z4Q{/youtube}

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid