Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
28N: Reflexió en clau interna

Per Juli Cuéllar, membre de la CUP de Mataró

 

El 28 de novembre no hi haurà cap butlleta de vot que representi l'opció política de l'esquerra independentista. Això és així perquè fa un any i mig, des de la CUP vàrem decidir no concórrer-hi i prioritzar el desplegament en l'àmbit municipal.

Deixant de banda les consideracions d'aquells que no es plantegen cap estadi de lluita institucional més enllà del municipalisme, la decisió de la CUP només pot entendre's a partir d'aspectes subjectius, és a dir, d'ordre intern. Per tant, tal i com jo ho veig, és qüestió de temps i de maduresa política.

 

27/11/2010 01:56 Juli Cuéllar
Fotojuli Fotojuli
Ara bé, amb el panorama social i polític que tenim al davant, cal admetre que hem deixat penjada a molta gent afí al projecte de la CUP, gent que ens vota o que va als nostres actes, i que ara dubten i se senten electoralment orfes.

Les contradiccions també hi són dins de la pròpia militància i, mal que ens pesi, posen de manifest la nostra feblesa.

D'altra banda, l'absència de l'esquerra independentista ha afavorit múltiples intents d'apropiació del nostre espai polític i electoral. Cal tenir-ho en compte, perquè aquesta tendència no sols no desapareixerà sinó que s'aguditzarà de cara a les municipals. Per tant, el salt qualitatiu i quantitatiu de la CUP, que havíem projectat de cara als comicis locals de 2011, pot veure's molt limitat.

Sigui com sigui, cal treballar per posar els fonaments d'una ruptura democràtica amb l'Estat espanyol i per a l'esquerra independentista, ara i aquí, això passa per enfortir la nostra implantació municipal i per in-de-pen-dn-ci-aimpulsar un moviment popular a favor de la independència del conjunt dels Països Catalans, que doni continuïtat a les plataformes locals que han organitzat consultes sobre la independència (cal no perdre de vista que la consulta més important es farà a l'abril de 2011 a Barcelona, un mes abans de les municipals).

Internament, un cop superada la cita de les municipals, caldrà garantir la continuïtat dels nuclis de la CUP que no hagin obtingut representació, reforçar l'organització com a referent de masses de l'esquerra independentista i preparar el terreny per poder concórrer amb totes les garanties en uns comicis supralocals, perquè "tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres".
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid