Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La serra de Collserola ja és Parc Natural

Imatge de mostraEl Govern de la Generalitat va aprovar aquest dimarts el decret que declara la serra de Collserola com a Parc Natural. Es tracta d'un parc amb una extensió de 8.259 hectàrees, distribuïts en nou municipis, i inclou dues reserves naturals parcials que tenen una protecció superior.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Cugat celebra la declaració de Collserola com a Parc Natural i remarca "els molts anys de lluita ecologista i mobilitzacions de la societat civil que han propiciat aquest desenllaç". Per la CUP, "és només gràcies això que Collserola ha fet un pas més cap a la seva protecció integral".

20/10/2010 11:49 Territori
Tanmateix, la lluita no s'acaba aquí ja que segons la la Plataforma Cívica en Defensa de Torre Negra, Collserola encara té al damunt amenaces que no queden resoltes amb aquesta declaració (construcció de la Ronda Sud, túnel ferroviari...). És per això que la CUP es posiciona al costat de les organitzacions ecologistes en defensa de la Serra de Collserola que encara que ho valorin com "un pas molt significatiu", assenyalen que hem d'estar alerta perquè Collserola no pateixi cap més agressió.

Una de les singularitats d'aquest parc natural és que està envoltat per 3 milions d'habitants. Sant Cugat del Vallès és el municipi que aporta més hectàrees al nou parc natural, més de 2.000. Entre aquestes hi ha la polèmica zona de Torre Negra, propietat de Núñez i Navarro, que està en litigi judicial. Segons el Govern la incorporació d'aquest sector al parc natural no implica compensació per part de la Generalitat cap a Núñez i Navarro.

Conservar els valors naturals, evitar que la pressió urbanística malmeti l'entorn i fer compatibles les activitats econòmiques i socials que s'hi desenvolupen són tres dels principals objectius de la declaració de la serra de Collserola com a Parc Natural. Es tracta d'un espai de 8.295 hectàrees distribuïdes en nou municipis i inclou dues reserves naturals parcials, de protecció superior, que són la Reserva Natural Parcial de Rierada-Can Balasc, de 379 hectàrees, i la de Font Groga, de 112,8 hectàrees. Del total de superfície, s'inclouen 39 sectors d'ampliació al límit del Pla Especial d'Interès Natural (PEIN) que hi havia a la zona, fet que suposen 779 hectàrees més protegides.

Els nou municipis que integren la superfície del parc són Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i el Papiol.

Per saber-ne més:


Nuñez i Navarro amenaça l'Assemblea de Joves de Sant Cugat

L'AJSC en contra de la sentència del TJSC favorable a l’urbanització de Torre Negra

Mobilitzacions en defensa de Torre Negra de Sant Cugat del Vallès 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid