Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jutgen tres piquets informatius de la vaga del 29-S

Aquest dimecres se celebra un judici de faltes a Terrassa contra dues membres dels piquets informatius de la vaga del 29-S, mentre que a Alacant el proper divendres 8 d’octubre es durà a terme un altre judici contra un integrant dels piquets informatius de la vaga general.
 

Segons informa Alerta Solidària, A.R.V, militant d’Endavant a Alacant i afiliat a la Coordinadora Obrera Sindical, està acusat d’una falta de danys i una altra de coaccions, en una denúncia formulada per un dels caps de secció d’El Corte Inglés, que l’acusa d’haver trencat un dels vidres de les portes d’entrada de l’establiment comercial. 

06/10/2010 09:39 Drets i Llibertats

Per l'organització, aquest judici, que és un dels primers que es fan als Països Catalans fruit de l’onada repressiva viscuda la jornada de lluita del passat 29 de setembre, té un marcat caràcter polític i demostra clarament la persecució policial que va patir el militant independentista aquell dia. 

De fet, els dos policies que practicaren la seua detenció foren els mateixos que, dues hores abans, havien practicat la identificació de l’ara acusat al davant d’un establiment comercial, mentre formava part del piquet informatiu. Així mateix, en ser detingut, un dels policies se l’adreçà en espanyol amb la frase “no saps les ganes que tenia de tu".

Aquesta persecució policial i política va ser general a tots els integrants dels piquets informatius, i la van patir amb especial violència els militants anticapitalistes, que hagueren de suportar al llarg de tota la jornada de Vaga General amenaces, coaccions, escorcolls, confiscacions de béns i identificacions.

La violència policial i la provocació patronal van començar des de primeres hores de la nit, quan el cotxe d’uns dels responsables d’Inusa, la contracta de recollida de brosses propietat d’Enrique Ortiz, empresari, especulador i màxim accionista de l’Hèrcul·les, intentà atropellat el piquet informatiu que es trobava a les portes de l’empresa.

L’agressió patronal va continuar amb l’agressió policial, amb una violenta càrrega que va ocasionar diversos contusionats, un ferit lleu i una persona detinguda. Entenem que l’actuació policial davant la Vaga General del 29 de Setembre a Alacant, i al conjunt del País Valencià, responia a les intencions polítiques d’anul·lar, reprimir i apallissar els elements anticapitalistes que, amb més claredat, coherència i contundència han assenyalat els responsables de la crisi capitalista. Unes directrius polítiques que van més enllà dels responsables operatius policials i que recauen en la Subdelegada del Govern a Alacant Encarna Llinares i en el propi Delegat del Govern al País Valencià, Ricardo Peralta.

Per tot això, volem mostrar la nostra solidaritat i el suport a totes les persones que patiren la repressió el dia de la vaga general i especialment al militant independentista que serà jutjat el proper divendres.

Judici de faltes a dues membres dels piquets de Terrassa

Durant el matí de la vaga del 29-S els piquets informatius es van disposar a començar amb la seva tasca per tal d'aconseguir que la vaga fos un èxit. A les 8 del matí començaven amb un total de quaranta persones i una vegada s'arribava a l'Ajuntament cap a la una del migdia el piquet informatiu convocat conjuntament per l'APT i CGT ja comptava amb més de 300 persones que demostraven el seu rebuig directe a la reforma laboral i a les agressions del capital.

Durant diversos moments del matí un personatge, fins al moment desconegut, va estar increpant, insultant i amenaçant a la gent que conformava els piquets, intentant coartar el dret constitucional a informar sobre la vaga, cosa que no va aconseguir.

Una vegada desconvocada la concentració davant de l'Ajuntament, dues persones que havien participat en els piquets informatius durant tot el matí, i que tornaven cap a casa, van ser increpades de nou per aquest personatge, que va resultar ser un policia fora de servei, el qual, hores més tard, interposava una denúncia a aquestes dues persones per amenaces i injúries.

Des dels grups convocants dels piquets de la vaga del 29-S es va decidir denunciar-lo degut a les amenaces i insults rebuts, cosa que es va fer dos dies després un cop consultats els advocats. Finalment tant la denuncia de l'expolicia com la dels piquets han estat adjuntades al mateix procediment judicial. Per tant, demà 6 d'octubre, a les 9,45h, al jutjat d'instrucció n.4, començarà un judici ràpid de faltes on ambdues parts seran tan acusades com acusadores.

Per aquest motiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i l'Assemblea Popular de Terrassa han convocat una concentració de solidaritat a partir de les 9h davant dels nous Jutjats per tal de mostrar el nostre suport cap a les dues membres dels piquets denunciades.

Per saber-ne més:

29-S: Orgull de classe

Dos dels detinguts el 29-S ingressen a presó

La fiscalia demana presó per a un dels detinguts a Barcelona el 29-S

71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S

Els Mossos amplien el seu fitxer de rebels anticapitalistes

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid