Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denuncien que el Pla Estratègic de Cultura de Girona està aturat

La CUP de Girona ha lamentat que l'Ajuntament no hagi donat cap notícia sobre el procés de definició del Pla Estratègic de Cultura durant quatre mesos. Aquesta eina tenia com a objectiu constatar la situació actual de la cultura a la ciutat, en tots els seus vessants, i proposar una planificació per a gestionar aquesta àrea en el futur.

Els independentistes denuncien que la presentació pública del Pla -que hauria d'haver-se fet durant el mes de juliol- encara no hagi tingut lloc. A més, recorden que algunes eines de participació han estat mal gestionades.

25/10/2010 10:49 Drets i Llibertats

La CUP recorda que en l'elaboració del Pla es va comptar amb els membres del Consell de les Arts i la Cultura de Girona (CACGi), que van gestionar les trobades públiques, obertes a la ciutadania, on s'han pogut constatar els dèficits de la ciutat. La fase de diagnòstic, primer estadi del procés, tingué lloc durant la primavera del 2010 i fou un vertader debat ciutadà, on persones i entitats involucrades en el món cultural van reflexionar sobre la gestió pública que es fa de cadascuna de les disciplines culturals. Fruit d'aquella fase es redactaren diversos diagnòstics i relatories, que han quedat com a veritables estats de la qüestió: un compendi de les mancances que hi ha a la ciutat. El passat mes de juny, a més, es va celebrar una jornada sobre "línies estratègiques", en què un centenar de persones van discutir la gestió cultural a la ciutat des d'una òptica transversal.

Amb tot, estava previst que el CACGi aprovés el document final i el presentés durant els primers dies de juliol. Però encara ara, a finals d'octubre, aquest pas no ha estat fet. Per aquesta raó s'han adreçat a la regidora de cultura, M. Lluïsa Faxedas, demanat-li que faci les explicacions pertinents.

Tot i valorar positivament les trobades del món de la cultura de la ciutat, la CUP, a través de Jordi Navarro, també ha explicat que un dels mecanismes participatius posats en marxa per a definir el Pla no ha rebut prou atenció: "El fòrum virtual que va ser presentat fa un temps ha rebut tan sols tres comentaris. Estic segur, és clar, que la cultura interessa a molta d'altra gent. Però el fòrum ha estat, senzillament, amagat. A l'Ajuntament no li ha interessat un debat obert i franc".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid