Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denúncia pública contra l'arbitrària aplicació de l'ordenança del civisme de Mataró

Totes les sancionades exigeixen la retirada de les sancions i convoquen a una nova mobilització, el proper 4 de novembre, a les set de la tarda, davant de l’Ajuntament, en motiu de la celebració del ple municipal. (Visualitza el dossier del cas editat per Alerta Solidària).
 
Ahir va tenir lloc, davant l’Ajuntament de Mataró una roda de premsa en la que es va denunciar la imposició de 10 multes, per valor global de 9.000 €, contra 10 persones que expressaven la seva solidaritat amb un independentista detingut pels Mossos.

27/10/2010 01:16 Drets i Llibertats
Els darrers dies han anat caient en mans de diferents veïns i veïnes de Mataró, Argentona i Cardedeu, idèntiques sancions on se’ls imputen la infracció de la Ordenança del Civisme. En concret, se’ls demanen 300 € per insultar als Mossos, 300 € per adoptar actituds violentes i 300 € més per molèsties al veïnat.
 
En la roda de premsa feta ahir, 25 d’octubre, es van explicar els fets d’aquell 24 d’agost, quan mig centenar de persones feien una concentració davant la comissaria de Mataró exigint la llibertat de l’Eudald, independentista, veí d’Argentona i militant del SEPC.

Aquella concentració va ser dissolta amb una càrrega policial que provocà diversos ferits, entre ells el pare de l’Eudald. El motiu de la càrrega fou que un germà del detingut, l’Adrià, menor d’edat, s’havia atansat massa al cordó dels Mossos per a fer fotografies de la concentració. L’Adrià va acabar colpejat i detingut.

Colpejats i ara multats
En la roda de premsa, al mig del carrer i davant l’expectació del veïnat, la Mercè Marsal, una de les sancionades va explicar que només va estar pocs minuts a la concentració i que en el moment de la càrrega era sopant amb unes amigues. Fet que pot demostrar. També va intervenir l’Oriol, el pare de l’independentista detingut, i va anar desmentint punt per punt les falsedats de l’atestat policial que ha generat la pluja de multes. Des de que en l’atestat s’assegura que els concentrats volien assaltar la comissaria; que l’acta està feta a les vuit del vespre i afirma que la concentració s’acaba a les onze quan a les 10 mitja dotzena de concentrats eren a l’ambulatori rebent atencions mèdiques; que a cap de les 10 persones sancionades se les va identificar formalment; que l’acta dels Mossos acaba amb un “no desitja” escrit en l’apartat reservat a la signatura de la persona sancionada quan mai ningú havia vist aquest atestat en cap moment... I moltes més coses com que en cap cas es va passar de la vorera deixant uns 15 metre d’espai entre la concentració i la comissaria.

Per la seva part, Martí Majoral, d’Alerta Solidària va fer una dura càrrega contra l’arbitrarietat que evidencien en les multes. En va responsabilitzar el cap de l’Àrea Bàsica Policial, Josep Maria Cavallé i especialment al Regidor de Via Pública, Francesc Melero a qui s’acusa de no haver exigit cap mena de prova als Mossos, o haver demanat explicacions als sancionats abans de donar curs a unes multes que fan tuf de repressió política.

A parer de l’organització antirepressvia és intolerable que s’utilitzin normatives que a priori han de servir per millorar la convivència per castigar amb criteris polítics a les entitats que no es resignen davant les injustícies. A més, va assenyalar diferents aspectes de les sancions que vulneren principis fonamentals del dret com són la individualització de la comissió de la infracció (totes les multes són idèntiques i no s’identifica qui fa què), i l’acció punitiva a partir de fets i no de supòsits interpretables com són actituds, situacions, sensacions, etc. Responent a les molèsties veïnals, Martí Majoral va explicar que comptaven amb el suport de Quim Navarro, president de l’Associació de Veïns i Veïnes del Pla d’en Boet, que és on està situada la comissaria qui assegura que en cap cas la concentració va suposar cap problema.

El conjunt de persones sancionades ha començat a presentar els recursos corresponents que han de ser resolts pel mateix Ajuntament de Mataró. Davant d’aquesta situació, esperen aconseguir força suport popular en la propera mobilització per exigir la retirada de les sancions. Serà el dijous 4 de novembre, a les 19 hores, davant l’Ajuntament en motiu del ple municipal.

Vegeu notícia publicada a Tot Mataró, a El Capgros.cat, a El Punt i a l’Avui

Per saber-ne més:

Sis persones solidàries amb Eudald Calvo reben multes de 900 euros 

La campanya "Eudald llibertat!" suma ja més de 200 adhesions

Eudald Calvo rep solidaritat internacionalista 

La Fundació Xirinacs demana l'absolució d'Eudald Calvo 

En marxa una campanya de signatures per demanar l'absolució d'"El noi del megàfon"

La CUP presentarà una moció per aclarir els fets ocorreguts al voltant de la detenció de l'Eudald

[ENTREVISTA] Eudald Calvo: "No tinc cap dubte que és un judici polític contra l'independentisme"

 
 
 
 
 
 

En llibertat el germà d'Eudald Calvo

Càrregues violentes contra els concentrats que demanaven la llibertat de l'Eudald a Mataró

"Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"

Els Mossos detenen el militant independentista Eudald Calvo

Contra l'abús de poder a la UAB  

Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic

En llibertat amb càrrecs l'estudiant detingut durant la protesta contra el preu del transport públic  

CAJEI i Maulets consoliden l'aposta de fusió 

El Rebrot referma la importància de la lluita per l'alliberament nacional i social 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic 

Inhabiliten les barreres d'accés als FGC reclamant unes tarifes assequibles 

Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

La regeneració del moviment estudiantil  (Article d'opinió Eduard Calvo)

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

La xerrada sobre el pla Bolonya a Amposta es fa al carrer davant la censura de l'Ajuntament
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid