Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 100 persones aniran en la flotilla que partirà de Canàries cap al Sahara Occidental

Més de 100 persones aniran en la flotilla que partirà de Canàries cap al Sahara Occidental per trencar el “bloqueig informatiu” marroquí. L'organització assegura que “probablement” aquesta iniciativa es portarà a efecte en 2011.

 

Més d'un centenar de persones, de diferents organitzacions de drets humans, activistes pro sahrauís i mitjans de comunicació, formaran part de la ‘flotilla’ que té previst sortir des de Canàries cap al Sahara Occidental amb la finalitat de trencar el “bloqueig informatiu” que manté el Marroc sobre el Sahara.

05/09/2010 00:10 Internacional
Isabel Galeote, portaveu de l'Observatori de Drets Humans per als territoris ocupats del Sahara Occidental, ha explicat a l'ACN Press que la iniciativa té una base “eminentment social” que parteix dels propis territoris ocupats i que fins ara ha rebut el suport de diferent organitzacions “internacionals i transnacionals”, segons informa ArchipiélagoNotícias. com
 
“El que existeix és una proposta de treball amb la finalitat de recollir aportacions”, va afirmar Galeote, que va reconèixer que el projecte està encara en fase “inicial”, per la qual cosa no va poder oferir detalls operatius sobre la citada flotilla. 
 
De moment barregen el 14 de novembre –dia en què es van signar els Acords de Madrid- el 27 de febrer –data de la constitució de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD)- i el 20 de maig –quan es va iniciar la lluita armada per part del Front *Polisario, com a possibles dies per a salpar. No obstant això, en relació a aqueixes tres dates, Galeote va descartar que donat el recent del projecte, aquest es puga dur a terme el pròxim 14 de novembre, i va avançar que probablement la ‘flotilla’ partisca des de Canàries cap al *Sahara Occidental en el primer semestre del pròxim any.

“Hem barrejat la possibilitat de partir del port de Las Palmas de Gran Canària, però també es barregen altres possibilitats”, va aclarir la portaveu de l'organització, que va indicar que “ni tan sols saben” si els vaixells podran arribar a port una vegada creuen el tros de mar que separa Canàries del *Sahara Occidental, a causa del control de les autoritats marroquines. 
 
 
 
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid