Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desenes de persones reben els canaris solidaris amb crits de "Sàhara Lliure!" a Las Palmas

La Coordinadora Estatal de Solidaritat amb el Sahara (CEAS), va condemnar ahir al vespre, la "brutal" repressió exercida per part de les força d'ocupació marroquina contra els sahrauís i solidaris canaris en una manifestació pacifica que reclamava l'autodeterminació del poble sahrauí.

Els 14 solidaris canaris del col·lectiu Sahara Accion, reprimits i arrestats dissabte passat per la Policia marroquina a l'Aaiún, han estat rebuts aquest matí al port de Las Palmas per desenes d'amics del Sàhara Occidental sota el crit de "Sàhara Lliure!".  Recordar que la policia marroquina va intervenir violentament contra els manifestants solidaris, ferint a tots els membres del grup, resultant la més greu Carmen Roger, que va rebre "forts cops en els ull".

30/08/2010 12:18 Internacional

Desenes de ciutadans saharauís, nombrosos mitjans de comunicació s'han concentrat aquest matí en el moll per rebre als solidaris canaris amb crits i banderes de la República Sahrauí.

Els 14 solidaris van insistir en tot moment que havia estat una manifestació pacífica i van relatar de nou el 'suplici' que havien viscut als territoris ocupats del Sàhara Occidental. També van reiterar que encara que vestits de paisans, els qui els havien agredit eren agents de la Policia marroquina.

canariasolidariaEstà prevista la seva arribada a l'aeroport Tenerife Nord aquest migdia on donaran declaracions per posteriorment baixar fins a l'Hospital Universitari de Canàries i, després de la revisió, pujaran fins als jutjats de la Laguna on presentaran una denúncia pels fets ocorreguts el cap de setmana passat, segons ha informat Acció Sàhara en un comunicat.

D'altra banda, la Coordinadora Estatal de Solidaritat amb el Sahara (CEAS), va condemnar ahir, la "brutal" repressió exercida per part de les força d'ocupació marroquina contra els sahrauís i els solidaris canaris en una manifestació pacifica que reclamava l'autodeterminació del poble sahrauí. Segons el comunicat al que  va tenir accès l'agència Sahara Press Service, la CEAS, "no solament condemna la persistent repressió a la població civil sahrauí si no també als ciutadans canaris presents en el Sahara Occidental".

També exigeix al Govern Español que d'una vegada per sempre, doni la cara i es comprometi amb l'alliberament immediat dels ciutadans i ciutadanes detinguts.

A més la Coordinadora espera el govern espanyol exigeixi al govern marroquí" la fi immediata de les tortures, desaparicions forçoses, represàlies, les coaccions i el règim de terror que imposa a la població saharauí i el respecte escrupolós dels drets humans.

Mentre culpen al Marroc del saqueig dels seus recursos naturals, violació sistemàtica dels drets humans, l'obstrucció de les resolucions de les Nacione Unides i l'ajornament del Referèndum, al mateix temps exigeixen l'aixecament del bloqueig informatiu impost pel Marroc als territoris ocupats. "el Marroc reprimeix violentament i sense miraments a tot aquell que s'atreveixi a denunciar la violació sistemàtica dels drets humans, així com als observadors internacionals, que volen amb la seva presència denunciar el règim de terror que impera als territoris ocupats del Sahara Occidental i acompanyar als sahrauís defensors dels drets humans", agrega.

El moviment de solidaritat amb el poble sahrauí vol seguir sent "testimoni de la defensa" dels drets humans en el Sahara Occidental, afirma en el seu comunicat, finalitza.

Per saber-ne més:

Onze ciutadans canaris solidaris amb els saharauis es troben "sota arrest domiciliari" a l'Aaiun 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid