Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Vilafranca reivindica espais públics per als temporers de la verema

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilafranca del Penedès ha demanat a l'Ajuntament que s'habilitin espais públics per als temporers que fan la verema, atès que durant els mesos d'agost i setembre és quan té lloc l'activitat més intensa a les vinyes, ja que és l'època de la verema.

Moltes persones s'acosten al Penedès durant aquesta època per buscar una oportunitat de treball moltes vegades lluny dels seus orígens. Per la CUP, la part negativa és que molts dels pagesos han estat víctimes del setge policial amb batudes de temporers a peu de vinya (en molts dels casos essent aquests parents, amics i/o familiars), i han estat sotmesos a sancions econòmiques molt elevades.

16/09/2010 17:29 Drets i Llibertats

Per tot això, darrerament no s'arrisquen a oferir feina a cap persona, que segons l'administració, estigui en situació “irregular”, afirma la formació, que lamenta que això provoqui que s'amunteguin desenes de temporers, amb o sense contracte, i que passen dia i nit al ras, en un aixopluc precari, en uns espais que no reuneixen les condicions de salubritats mínimes i molts amb la incertesa de no saber si tindran feina l'endemà.

En aquest sentit, denuncien que l'administració pública plantegi una solució, i afirma que "únicament es limita a fer una actuació policial de desallotjar-los, d'enlloc cap enlloc, com un efecte de neteja viària". D'aquesta manera, la formació defensa que caldria que l'Ajuntament, com a màxima administració de la vila, habilités un espai d'acollida temporal, on aquestes persones poguessin realitzar les seves necessitats bàsiques d'higiene personal i proporcionar-los, si els cal, un mínim alimentari.

Al mateix temps, també reclama que se'ls ofereixi assessorament sobre la problemàtica al Penedès en la contractació de temporers a les vinyes. Per la CUP això s'hauria d'oferir independentment de la situació de les persones al nostre país, i sense realitzar cap tipus d'intervenció policial de neteja d'imatge social de la vila. "Tothom necessita una oportunitat i un lloc on cercar una cobertura econòmica, i recordem que el Penedès se n'ha abusat durant dècades d'una mà d'obra més assequible per la àrdua tasca de veremar", manifesta la CUP.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid