Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
A cada mobilització augmenta la xifra de manifestants per la jubilació als 60 anys a Catalunya Nord

A cada mobilització augmenta la xifra de manifestants per la jubilació als 60 anys a Catalunya NordAquest matí, entre 18.000 i 25.000 segons els organitzadors, s'han manifestat pels carrers de Perpinyà reivindicant la jubilació als 60 anys i en contra de les retallades socials. La policia diu que han estat 10.000, però ara fa uns quinze dies també es van mobilitzar 15.000 persones, mentre el recompte de la policia va ser de 9.000.

Aquesta nova mobilització, finalitzada sota un plugim lleuger, s'ha il·lustrat amb els eslògans "60 anys, amb això n'hi ha prou, la jubilació és una adquisició".

23/09/2010 23:37 Laboral

Després de l'adopció de la reforma de les pensions per l'Assemblea  francesa, la setmana passada, l'addició de les xifres de manifestants de la jornada d'aquest dijous, en alça global segons els principals sindicats,  es podria arribar a un punt d'inflexió de les prerrogatives contemplades en la política portada pel president francès, Nicolas Sarkozy.

I és que es va mostrar obert a fer alguns canvis en la reforma del sistema de pensions que ja va provocar una vaga fa un parell de setmanes, però s'oposa a modificar la proposta d'endarrerir l'edat mínima de jubilació dels 60 anys als 62. 'No hi ha cap possibilitat de retorn en aquest punt', va afirmar Sarkozy en un comunicat escrit l'endemà de la primera vaga. Així, va defensar que l'endarreriment de l'edat de jubilació era la solució 'més raonable' i que s'havia començat a adoptar en uns altres països arran de l'augment de l'esperança de vida de 15 anys des de 1950.

El projecte de reforma de les pensions preveu que l'edat de jubilació es mantingui en 60 anys per als treballadors amb un grau d'incapacitat superior o igual al 20%. Ara Sarkozy ha mostrat la intenció d'estendre aquesta mesura als agricultors i als treballadors amb un grau d'incapacitat superior al 10%.

El govern francès ho justifica com a una mesura de contenció en la despesa pública.

Per saber-ne més:
 
 
 
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid