A cada mobilització augmenta la xifra de manifestants per la jubilació als 60 anys a Catalunya Nord

A cada mobilització augmenta la xifra de manifestants per la jubilació als 60 anys a Catalunya NordAquest matí, entre 18.000 i 25.000 segons els organitzadors, s'han manifestat pels carrers de Perpinyà reivindicant la jubilació als 60 anys i en contra de les retallades socials. La policia diu que han estat 10.000, però ara fa uns quinze dies també es van mobilitzar 15.000 persones, mentre el recompte de la policia va ser de 9.000.

Aquesta nova mobilització, finalitzada sota un plugim lleuger, s'ha il·lustrat amb els eslògans "60 anys, amb això n'hi ha prou, la jubilació és una adquisició".

23/09/2010 23:37 Laboral

Després de l'adopció de la reforma de les pensions per l'Assemblea  francesa, la setmana passada, l'addició de les xifres de manifestants de la jornada d'aquest dijous, en alça global segons els principals sindicats,  es podria arribar a un punt d'inflexió de les prerrogatives contemplades en la política portada pel president francès, Nicolas Sarkozy.

I és que es va mostrar obert a fer alguns canvis en la reforma del sistema de pensions que ja va provocar una vaga fa un parell de setmanes, però s'oposa a modificar la proposta d'endarrerir l'edat mínima de jubilació dels 60 anys als 62. 'No hi ha cap possibilitat de retorn en aquest punt', va afirmar Sarkozy en un comunicat escrit l'endemà de la primera vaga. Així, va defensar que l'endarreriment de l'edat de jubilació era la solució 'més raonable' i que s'havia començat a adoptar en uns altres països arran de l'augment de l'esperança de vida de 15 anys des de 1950.

El projecte de reforma de les pensions preveu que l'edat de jubilació es mantingui en 60 anys per als treballadors amb un grau d'incapacitat superior o igual al 20%. Ara Sarkozy ha mostrat la intenció d'estendre aquesta mesura als agricultors i als treballadors amb un grau d'incapacitat superior al 10%.

El govern francès ho justifica com a una mesura de contenció en la despesa pública.

Per saber-ne més: