Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Resposta a les citacions judicials per la manifestació antiracista a Vilafranca

Set penedesencs han rebut una citació judicial en relació a la manifestació de rebuig a l'acte racista de Plataforma per Catalunya el passat 25 d'abril. La Coordinadora Antirepressiva del Penedès va informar ahir sobre aquestes citacions en roda de premsa a la  seu de la CUP de Vilafranca. Els manifestants citats estan citats per a una vista oral el proper 30 de novembre. Durant la roda de premsa s'ha explicat que dues persones van ser detingudes el mateix dia de la manifestació, però van ser citats a declarar dies després: aquests encausats estan a l'espera de la resolució judicial. Es realitzaran activitats de suport durant la Festa Major de Vilafranca.

04/08/2010 17:09 Drets i Llibertats

 

Des d'aquesta Coordinadora Antirepressiva s'ha exposat que 'la manifestació antiracista va ser una acte massiu i pacífic que va esdevenir una resposta digna de la societat vilafranquina i penedesenca contra els intents de trencar la convivència per part del partit ultradretà i racista Plataforma per Catalunya amb Josep Anglada al capdavant. Per tant, és sorprenent que mentre l'Ajuntament cedeixi espais i material municipals per organitzar actes racistes, s'acaben encausant dues persones i citant-ne set a declarar."

La denúncia de la impunitat amb què va comptar la presència de partit xenòfob també ha estat acompanyada de l'explicació dels fets, en què "les manifestants vam ser rebudes amb pedres que llançaven alguns dels elements que s'aplegaven a l'acte de PxC i pels cops i patades de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra."

 Durant l roda de premsa la Coordinadora Antirepressiva del Penedès va explicar que s'ha elaborat un vídeo informatiu on s'evidencia el caràcter marcadamant xenòfob i la incitació a l'odi racista de PxC. Un vídeo que es va visionar per primer amb la seva presentació i que es difondrà per la xarxa i també es projectarà durant la barraca de la Festa Major Popular de Vilafranca. En aquest sentit, també van anunciar activitats per donar suport als encausats en aquesta manifestació en el marc de la Festa Major local.

 

Per saber-ne més:

Cercavila en contra del racisme a Vilafranca del Penedès 

Detinguts dos veïns de Vilafranca per la protesta contra la PxC

Denuncien la impunitat feixista de PxC a la cercavila contra el racisme de Vilafranca

 CUP Vilanova i la Geltrú: "Fora els racistes de Vilanova i d'arreu!"

 Manifestació contra el feixisme a Vic

La policia retira pancartes de denúncia antifeixista a Vic

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid