Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La xarxa ret homenatge a Marius Torres en el centenari del seu naixement

El bloc de Ca l'Asur assenyala que Lluís Llach, a Verges, en el concert amb què es va acomiadar dels escenaris no va obviar citar Màrius Torres qualificant-lo com un dels grans poetas catalans del passat segle XX abans de cantar una de les cançons més emblemàtiques i inspirades del seu extens repertori, la "Cançó a Mahalta".
 
Seguint la convocatòria del Lluís (la paraula escrita), i de la Carme qui, a més ha fet el logo  (Col·lecció de moments) i l'entusiame del Víctor (Raons que rimen), els blocaires han homenatjat el poeta Màrius Torres. 

30/08/2010 22:17 Cultura
Avui dilluns 30 d'agost, el poeta hauria fet cent anys que va néixer a Lleida el 1910. Va morir a Puig d'Olena el 1942. Poeta català i promesa estroncada per una mort prematura. (Més de 80 blocs s'han afegit a l'homenatge). 
 
La lletra de la "Cançó a Mahalta" és un dels nou poemes que, amb el mateix títol, Màrius Torres va escriure i dedicar a Mercè Figueras, la noia a qui va conèixer al sanatori de Puig d'Olena, a Sant Quirze Safaja, on estaven ingressats degut a la tuberculosi que ambdós patien, una malaltia, aquesta, que Màrius Torres, al contrari de Mercè Figueras, no va poder superar i que l'any 1942 -el poeta en tenia, doncs, només 32!- li va provocar la mort, esdevinguda al mateix sanatori i, per tant, allunyat de tota la seva família, que l'any 1939 va haver de marxar, exiliada, a França, comenta el bloc de Ca l'Asur.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid