Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Defensora del Pueblo és filla d'un falangista radical, Carlos Cava de Llano

La Defensora del Poble que ha recorregut el català per als nouvinguts, Maria Lluïsa Cava del Llano Carrió, militant del PP balear  junt amb el seu marit Joan Antoni Marí Tur, és filla d'un conegut falangista, que va servir al General Franco ja l'any 1936 i va realitzar actes feixistes fins la seva mort (1986), a mitings de Fuerza Nueva o trobades d'excombatents feixistes.

Maria Lluïsa Cava del Llano ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra l'article 9 de la norma que determina que les activitats formatives de les persones nouvingudes s'han de dur a terme en llengua catalana. Per aquest motiu Josep Huguet (ERC) l'ha titllat de "falangista".

18/08/2010 01:10 Política

Però cap altre mitjà ha recordat que aquesta membre d'Alianza Popular i del PP prové de les entranyes del feixisme més negre, i que segueix l'obediència política del seu pare. 

Carlos Cava del Llano y Pintó, pare de la Defensor del Poble que ha recorregut la normalització del català per als nouvinguts va ser un feixista de llarga trajectòria. Va ser membre de la Vieja Guardia i fundador del SEU (Sindicato Estudiantil Universitario), l'instrument de la repressió franquista en l'àmbit estudiantil. 

Cava del Llano es perllonga fins als anys vuitanta, quan encara realitzava mitings per excombatientes o participava en actes junt al dirigent ultra Blas Piñar. Però aquest enginyer va iniciar la seva carrera ja el 18 de juliol de 1936 a Barcelona, on es va sublevar contra la República junt a militars i feixistes. Va realitzar serveis per al SIMP fins que va fugir al bàndol franquista, a la VI Divisió de Navarra, on va obtenir el grau d'alferes provisional.

Després de la guerra va desenvolupar importants càrrecs durant la dictarura feixista: primerament fou delegat provincial de les organitzacions juvenils feixistes a Lleida; posteriorment delegat del SEU a la Universitat Indutrial de Barcelona, inspector provincial del FET i les JONS de Lleida, i secretari del Seminario de Estudios Económicos i de la Jefatura Provincial de Lleida, durant dues dècades.

carlos_cava_de_llano_2Cava del Llano va ser àmpliament condecorat per la seva fidelitat a la dictadura feixista: li van ser atorgades les medalles de la Vieja Guardia, la de fundador del SEU, la medalla de la Ciutat de Lleida, així com nombroses condecoracions per mèrits de guerra i repressió, com la "Cruz Roja del Mérito Militar" o la "Medalla al Sufrimiento por la Patria con Aspa Roja".
 

També fou un impulsor de l'"Orden de los Caballeros Quijotes", un grup sectari d'exaltació espanyolista que prenia com a motiu la figura literària del Quixot, i que tenia com a seu el Castell de Castelldefels fins als anys 70.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid