Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona pressiona l'Ajuntament perquè posi remei als greuges del TGV

La CUP de Girona exigeix a l'Ajuntament que en el termini d’un mes convoqui una Audiència Pública sobre les obres del TGV. Si l'equip de govern no hi accedís, la candidatura iniciarà la recollida de signatures per tramitar una iniciativa formal.

Tal i com ja havia denunciat la CUP, les veus crítiques amb l’execució de les obres de l’arribada del TAV a Girona s’han intensificat durant els darrers mesos. Han augmentat les incomoditats i els greuges que està provocant aquest projecte en la ciutadania gironina.

31/08/2010 09:37 Política

El tancament de comerços, la manca d’informació i les incògnites sobre el futur del projecte, els problemes de mobilitat, les molèsties als veïns, i la incapacitat de l’equip de govern per defensar els drets dels ciutadans i exigir a ADIF el compliment dels seus compromisos són manifestacions inequívoques d’un problema que està arribant a una situació límit.

Per posar fi a l’atzucac en què es troba aquest tema, la CUP considera que és necessària la celebració d’una sessió pública per tractar la problemàtica, de tal manera que els representants del govern municipal donin explicacions davant la ciutadania, i perquè els veïns, comerciants i tots els col·lectius afectats o interessats, puguin expressar les seves demandes. Per la candidatura, la celebració d’aquesta sessió ha de servir per posar damunt la taula les principals afectacions, i per establir les bases per un acord ciutadà que minimitzi l’impacte negatiu d’aquest projecte a Girona.

La CUP proposa que aquest acte es dugui a terme en forma d’Audiència Pública, una figura que preveu l’actual reglament de la participança del consistori gironí, i que culmini amb l’aprovació d’un Contracte per Objectius que fixi els compromisos que adquireixi l’equip de govern en el procés. Per a la CUP, és urgent la convocatòria d’aquesta sessió pública, especialment tenint en compte que les obres avancen –cada cop afecten més barris de la ciutat, i d’aquí poc es començarà a treballar a sota dels primers habitatges- i els greuges augmenten dia a dia.

Per això, la candidatura emplaça l’equip de govern a convocar l’Audiència Pública en el termini d’un mes, a comptar des de la data d’aquesta comunicació pública (31 d'agost). En cas que l’Ajuntament no accedeixi a la petició, la candidatura iniciarà la recollida de signatures per tramitar una iniciativa formal per aconseguir la celebració de l’Audiència Pública.

Per saber-ne més:

La CUP de Girona alerta de les conseqüències que estan provocant les obres del TGV 

 

La CUP de Girona denuncia que les obres del TGV fan tancar comerços 

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid