Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient paralitza les obres de Son Bosc

Continua la polèmica sobre la construcció del camp de golf de Son Bosc a Mallorca

Després de la represa de les obres a principi de setmana i de l'obertura d'un expedient sancionador a la promotora Golf Playa de Muro per part de l'Executiu balear, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha aturat cautelarment la feina a l'interior de la Zona d'Especial Protecció per a Aus (ZEPA). Des de la Conselleria afirmen que la decisió d'aturar "les obres, treballs o activitats" respon a "evitar la continuació de danys al medi ambient i a una zona de gran valor natural".

12/08/2010 04:58 Territori
D'aquesta manera, agents han precintat l'àrea afectada pels treballs amb màquines pesants que començaren dilluns i que han malmès 1,6 hectàrees, segons informa Diari de Balears. 
 
La resolució es pren després que dimarts s'iniciàs un expedient sancionador a l'empresa que du a terme l'actuació, "que pren com a mesura aturar cautelarment les obres dins l'àmbit ZEPA, aprovades el juliol passat pel Consell de Govern". Així mateix, l'Executiu balear ha informat la promotora del camp de golf que "en cas d'incompliment de les mesures assenyalades, li pot ser imposada una multa i que l'infractor haurà de reparar el dany causat" després de vulnerar la ZEPA, amb què s'ha ampliat l'espai protegit amb 64,64 hectàrees, que se sumen a les 2.135,12 de les finques de Son Bosc i Ca n'Eixut, el Prat de Son Serra i les llacunes de l'antiga depuradora de Muro.

Sorpresa


Per part seva, des de la promotora asseveren que "en aquests moments els serveis jurídics estudien l'expedient, tot i que les tasques estan aturades". "Estam sorpresos, perquè es parla d'invasió de la ZEPA, malgrat que aquesta figura no està creada, només se n'estudia l'ampliació i no existeix". A més, des de la constructora deixen clar que se senten "indefensos" davant un expedient "incoherent i incongruent" que "no fa referència a la llei d'interès autonòmic aprovada al Parlament recentment"
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid